Corionasikkert teater i Kulturugen

Kulturuge, teater, masser af mennesker …. og så corona. Det lyder umiddelbart som en lidt sprængfarlig cocktail, som man nok vil indtage med forsigtighed. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

Med “Ting” bevæger man sig lidt væk fra det klassiske teaterformat, og medvirker nærmest i en installation, hvor et lydspor i høretelefonerne er guiden undervejs. Kan opleves i både Nexø og Gudhjem under Kulturugen og er gratis at deltage i.

 

Bornholms Teater har taget alle forholdsregler med de teateraktiviteter, de er medarrangør af i løbet af Kulturugen. De foregår nemlig udendørs, hvor kravene til forsamlinger er mindre end indendørs,

De to arrangementer er henholdsvis gadeteaterforestillingen “Rickshaw” af Rakkerpak og Faster Cool og teaterinstallationen “Ting” af Ilon Lodewijks, og begge opføres to gange.

’”Rickshaw” er en løssluppen og lystig sag, om en svedende rickshawchauffør med en imperialist på bagsædet. Et klassisk symbol på den hvide mands overlegenhed overfor de uciviliserede fremmede. Fortællingen foregår i et internationalt, fysisk teatersprog, med humoren og komikken på pedalerne og alvoren dybt placeret i passagersædet.
“Rickshaw” spiller torsdag 17. september kl. 17 til 17.45 på Skippertorvet på havnen i Nexø og fredag 18. september kl. 12 til 12.45 på den centrale mole i Hasle Havn. Forestillingen er gratis.

I Gudhjem og Nexø

Med “Ting” er vi i en helt anden boldgade. Her får man et par høretelefoner på og inviteres til at gå på opdagelse i et life size brætspil om menneskers forhold til ting.
Som instruktøren, Ilon Lodewijks, siger det: ”Ting er nyttige og sjove, vi bruger dem til at lege. De beskytter os, vi begærer dem, og smider dem væk. Vi samler dem op, opbevarer på loftet, i kældre og skure. Ting har magt.”
Hvor meget magt, kan man måske finde ud af ved at deltage i installationen, der starter på hele klokkeslæt mellem kl. 13 og 18 og varer ca. 35 min. Spiller henholdsvis i Gudhjem ved Nørresand onsdag 16. september og i Nexø ved det gamle Galleri Benmel torsdag 17. september. Forestillingen er gratis.

Læs mere om arrangementerne på teatrets hjemmeside.

Seneste artikler

Fik du læst?