Chokoladebutik med papirklip og andet godt

Så fik Allinge en fristende chokoladebutik med papirklip, naturlige ansigtsolier, bøger og meget andet godt

Hans Jørn Kofoedmed kakaobønner  foran den nye butik i Allinge. (Foto: Ekholdt Film & Foto)

 

Det er ikke nogen helt almindelig chokoladeforetning, der netop er åbnet i Kirkegade i Allinge. Pure Rainforest Chokolate by Kofoed producerer ægte chokolade af høj kvalitet. Chokolademagerne Heidrun og Hans Jørn Kofoed  er parret bag de velsmagende chokolader, der virkelig er håndlavede: Hver enkelt bønne har været forarbejdet i hånden. Bønnerne stammer fra gode venners kakaoplantage på Fiji-øerne. Alt vedrørende plantagen er manuelt arbejde og udført af voksne fijianere. Mændene står for at trimme regnskoven, så den ikke kvæler kakaotræerne, men samtidig giver træerne den skygge, der kræves. For ingen chokolade uden regnskov.

Kakao fra Fiji
Parret fortæller på deres hjemmeside, at Fiji, og især landsbyen Namau, er blevet deres  andet hjem og farmerne deres nye familie. Og når man køber Pure Rainforest Chocolate er man med til at sikre farmerne og deres familier en stabil indtægt, forbedre deres levestandard og sikre landsbyens børn ordentlig skolegang. Samtidig er chokoladespiserne med til at bevare regnskoven, fremgår det.
Heidrun er uddannet kok, sygeplejerske, psykoterapeut og healer. Hans Jørn er uddannet landmand og rørlægger.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Ny og spændende chokolade- og kunstshop i Allinge.

 

Butikken i Kirkegade er dog andet og mere end chokolade og virkelig et besøg værd. Her er også de  fine papirklip “Sjinjara” ved Ane Cecilie Mogensen og en præsentation af et fælles produkt, “Klippeøens Troldechokolade”.

Butikken har også naturlige olier, bøger og meget andet. Allinge har fået endnu en spændende oplevelsesshop.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »