Carsten Jensen melder afbud til Bornholms Litteraturfestival

En operation tvinger den kendte debattør til at melde afbud, men han lover et besøg næste år. Som trøst kan litteraturfestivalen offentliggøre en tilføjelse – og et spændende besøg til november.

Carsten Jensen – kommer ikke til litteraturfestivalen i år.

 

Debattøren Carsten Jensen kommer alligevel ikke på dette års udgave af Bornholms Litteraturfestival. Han skulle have stået på scenen på Bornholms Højskole søndag eftermiddag, men i stedet må han holde sygesengen.

– Carsten Jensen har fået foretaget en operation temmelig akut og kan derfor ikke komme. Heldigvis har lovet, at han vil komme til næste år, hvilket vi vil trøste os med og glæde os til, siger arrangør Mie Hjort, der til daglig er administrator i Svanekegaarden,

En direkte afløser søndag har Litteraturfestivalfestivalen ikke tryllet frem, men i stedet har arrangørerne indgået to andre aftaler, som de er meget begejstret for.

– Den ene aftale er med den bornholmske forfatter Pernille Boelskov, som onsdag vil ”varme op” for Jesper Clemmensen, siger festivalens anden arrangør, Brian Christensen, til daglig studievært og reporter på TV2/Bornholm.

Flugt fra kommunistiske diktatur

Jesper Clemmensen skal fortælle om bogen ”Afhopperne”, som er en beretning om to familiers flugt fra de kommunistiske diktaturer efter Anden Verdenskrig. En bog og et emne, som Pernille Boelskov også beskriver i sin nye bornholmerkrimi ”Brudzonen”.

“Pernille Boelskov er faktisk blevet inspireret af netop Jesper Clemmensen til sin nye krimi, hvorfor vi tænkte, at en eftermiddag med dem begge kunne være oplagt. Samtidig er det første gang, at Pernille kommer ud og fortæller om sin nye krimi, hvilket vi også er stolte over at kunne tilbyde øens krimi-læsere”, fortæller Brian Christensen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

..men det gør Bornholms krimi-dronning Pernille Boelskov. (Foto: Martin Thaulow)

 

Afbuddet fra Carsten Jensen ærgrer naturligvis arrangørerne, men i stedet glæder de sig til en ekstra oplevelse i november.

Puk Damsgård har lovet at komme, når hendes nye bog ’Arabica – rejsen mod Yemen’ er udkommet. Hun meldte jo afbud til vores litteraturfestival sidste år, da hun var i Syrien og filme, men nu skal det være, siger hun. Og det ser vi frem til, siger Mie Hjorth.

Puk Damsgaård er DR’s Mellemøst-korrrspondent med base i Beirut.

Bornholms Litteraturfestival starter fredag med Hanne Vibeke Holst i Svaneke, mens resten af festivalen holdes på Bornholms Højskole. Andre deltagere er historiedronningen Maria Helleberg, krimi-makkerparret A.J. Kazinski, beat-poeten Claus Høxbroe, koldkrigsforfatteren Jesper Clemmensen, krimidronningen Anna Grue, talentet Thomas Korsgaard, Dan Turéll-kenderen Lars Movin og livstilseksperten Anne Glad.

Man kan læse mere om de enkelte arrangementer på Svanekegaardens hjemmeside.page1image40935104

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »