Carolines smukke julekoncert i snevejret

Lørdag eftermiddag trodsede mange bornholmere det pludselig snevejr, og begav sig til den traditionsrige julekoncert med Caroline Henderson i Sct. Nicolai Kirke i Rønne

Caroline Henderson og Gustaf Ljunggren. (Foto: Jesper Møller / Musikhuzet)

 

Af Torben Severinsen

Lørdag eftermiddage trodsede mange bornholmere det pludselig snevejr og begav sig til den traditionsrige Caroline Henderson julekoncert i Sct. Nicolai Kirke. Det er trettende år, at Caroline Henderson er på juletour, og for mange bornholmere er julekoncerten blevet en vane – en kærkommen tradition, der sætter julen  igang.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Trioen måtte give to ekstranumre, før publikum var tilfreds og gav sig hjemad i snevejret. (Foto: Jesper Møller / Musikhuzet)

 

Således også i år, hvor Caroline i de fantastiske rammer i Skt. Nicolai Kirke sammen med pianist Nikolaj Hess, og multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggren begejstrede publikum med stemningsfyldte julemelodier. Det vil dog sige, at Nikolaj Hess først ankom til Rønne kirke 45 minutter efter koncerten startede. På grund af snevejret var flyveren omkring fem timer forsinket…

To ekstranumre

Publikum fik både traditionelle julemelodier, samt en del overraskelser undervejs, med sange fra ind- og udland.  Caroline Henderson fortolkede bl.a. Sebastian, Bob Dylan, Lou Reed, Joni Mitchell, The Pogues, Leonard Cohen, og sendte “Snehvide Kys” efter Povl Dissing, der døde i juli.

Og der måtte efter stående ovation to ekstranummer til før publikum var tilfredse. Først den næsten obligatoriske “Vil du være min i nat”, og derefter fællessang til “Dejlig er jorden.”

Koncerten var arrangeret i samarbejde mellem Skt. Nicolaj kirke, Lions Club og Musikhuzet.

Seneste artikler

Fik du læst?