Buschaufføren gav inspiration

LITTERATUR: Forleden udkom en med spænding ventet dansk journalistisk roman “Midas syndromet”” skrevet af makkerparret, journalisterne Peer Kaae og Per Kuskner. 

Romanen er baseret på den sande historie om en af verdens største hvidvaskskandaler med Danske Bank i centrum, og bogen blev allerede inden udgivelsen købt af et engelsk filmselskab, der vil skabe en international spillefilm eller TV-serie 

Producenten bliver den danske Oscarnominerede Lene Bausager, der er gift med den engelske verdensstjerne Rick Astley. 

Romanen er udgivet af et af verdens største forlag HarperCollins og er derfor skudt af på en af de helt store affyringsramper. 

Peer Kaae og Per Kuskner – har solgt filmrettigheder til deres nye krimi. (Foto: Jörg Hubrich)

 

Begge forfattere har flere bestsellere bag sig og den ene, Peer Kaae, giver Bornholm, og især en bornholmsk buschauffør, en stor del af æren for, at han i dag er på vej til en international karriere som forfatter. Her fortæller han historien: 

 På lejrskole 

“Det begyndte faktisk med et lejrskoleophold på Bornholm, da jeg gik i 6. klasse på Vangeboskolen i Søllerød”, fortæller Peer Kaae og fortsætter: 

“Jeg har aldrig glemt den buschauffør, der kom og hentede os børn hver morgen for at køre os på udflugt på øen: Han var et overflødighedshorn af viden og anekdoter, og han kunne fortælle som ingen anden. Vi glædede os hver dag til at komme med udflugt med ham og høre hans mange historier – alt mens han talte i mikrofon og kørte bussen sikkert rundt på øen. Jeg forestillede mig, at jeg en dag også ville fortælle historier ligesom ham, og det mål er jeg måske på vej til at nå nu”, siger Peer Kaae med et lille smil. 

“I det hele taget er jeg en af de mange skolebørn fra Sjælland, der fik mit første indtryk af den pragtfulde ø, da jeg var på lejrskole. Turen var herlig, men det skyldes ikke mindst den utrolige fortæller, der sad bag rattet på bussen. Ham har jeg tit tænkt på”, slutter Peer Kaae, der udover at skrive sine bøger er en flittig tenniskommentator på Eurosport og rejser lander land og rige rundt for at holde foredrag om sine spændende bøger.  

Han har tidligere holdt et af sine foredrag på Bornholm. 

 

Seneste artikler

Fik du læst?