Brugs-formand i Hasle valgt til Coops landsråd

BRUGSEN: Kurt Brunk Hansen, formand for SuperBrugsen i Hasle får igen plads i Coops landsråd. Den lokale kandidat blev genvalgt efter kampvalg på Bornholm. Det er konklusionen efter, at valget til Coops landsråd er afgjort. Dermed skal han sammen med det øvrige landsråd repræsentere Coops knap to millioner medlemmer i de næste to år.

Kurt Brunk Hansen

 

Valget til Coops landsråd er afgjort, og det står klart, at Kurt Brunk Hansen fra SuperBrugsen Hasle blev genvalgt efter det første kampvalg om landsrådspladsen på Bornholm siden 2017.

I alt 90 personer fra hele landet stillede op til valget, som bød på kampvalg i alle landets distrikter. Det samlede antal af kandidater var det højeste siden 2010. Coops formand Lasse Bolander glæder sig over den store interesse for Coops medlemsdemokrati – også på Bornholm.

Fra landsrådsmødet i Coop. (Foto: Steven Biccard)

 

”Der har i år været historisk mange kandidater til Coops landsråd, og det er godt at se, at vi igen kan tiltrække et mangfoldigt kandidatfelt til landsrådet, som er øverste myndighed i vores medlemsdemokrati. Sammen sætter vi retningen for vores andelsforening, fremtidens dagligvarebutikker og medlemmernes egen bank, og vi styrker lokale fællesskaber i hele Danmark,” siger Coops formand Lasse Bolander.

Stor interesse
Valgdeltagelsen på Bornholm var 100 procent. Valgdeltagelsen på landsplan på 87,1 procent slog de sidste års stemmeprocent på 82,0 procent i 2021 og 83,1 procent i 2022, som da var de højeste nogensinde. Deltagelsen blandt de lokale bestyrelser i butikker og brugsforeninger sætter dermed rekord for tredje år i træk.

Kurt blev genvalgt
Kurt Brunk Hansen, der er valgt til formand for SuperBrugsen i Hasle,  blev genvalgt for en toårig periode. Coops bornholmske medlemmer har denne ene plads i Coops landsråd.  Coops landsråd består i alt af 126 personer fra hele Danmark, Færøerne og Grønland.

Det er de cirka 500 lokale bestyrelser i landets Dagli’Brugsen/Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly, som har stemt om, hvem der i deres distrikt skal have plads i Coops landsråd de næste to år.

Kurt Brunk Hansen, der har en længere tid som politisk valgt i Coop, valgte for 0tte år siden at flytte til Bornholm for at rykke tættere på sin datter og børnebørn. Men det varede ikke læge, før den pensionerede folkeskolelærer blev aktiv i foreningslivet igen: Han har i de seneste år været valgt formand for SuperBrugsen i Hasle, er domsmand og på andre måder aktiv i det bornholmske samfund.

Han har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen i Silkeborg, hvor han repræsenterede Socialdemokratiet. Til daglig hygger han sig med økologisk landbrug,

Største medlemsejede virksomhed
Coop er Danmarks største, medlemsejede virksomhed målt på antallet af medlemmer – en demokratisk forening og forretning ejet af mere end 1,9 millioner medlemmer. Det nye landsråd træder sammen for første gang til landsrådsmødet 17. november 2023.

Seneste artikler

Fik du læst?