Bornholmslinjen lover flere afgange og lavere priser

Transport- og Boligministeriet har godkendt Bornholmslinjens sejlplan for 2021 efter høring i Trafikkontaktrådet for Bornholm.

Der bliver flere afgange til og fra Bornholm i det nye år. (Foto: Bornholmslinjen)

 

Den nye sejlplan for Bornholmslinjen bliver offentliggjort på Bornholmslinjens hjemmeside tirsdag 1. september. Sejlplanen viser et år med langt flere afgange og lavere priser end i 2020.

I alt vil hurtigfærgerne Express 1 og Max i forhold til Færgekontrakten sejle tilsammen 388 ekstra afgange i løbet af 2021. 374 ekstra afgange med Max og 14 ekstra afgange med Express 1. Der bliver 80 ekstra afgange i forhold til den faktiske sejlads i 2020.

”Med de mange ekstra afgange vil vi fortsætte succesen og sikre tilgængeligheden til Bornholm – også i de uger, hvor der er stor interesse for at komme til Bornholm”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Faldende oliepriser

Den almindelige prisudvikling ville egentlig få priserne til stige i 2021, men på grund af faldende oliepriser vil Færgekontraktens olieprisfradrag gøre alle billetter en smule billigere.

Dertil kommer et prisfald på en række billettyper, fordi gennemsnitspriserne i 2019 i alt blev overskredet med 3,8 millioner kroner. Reduktionen i billetprisen vil især komme høje biler, anhængere, autocampere og gående på Rønne-Ystad til gode i 2021.

Ekstra morgen- og aftenafgange

Sejlplanen viser ekstra morgen- og aftenafgange i weekenderne i skolernes sommerferie, mere frekvens i sensommeren for at forlænge sæsonen og flere weekendafgange hen over efteråret.

”Situationen med Corona har i år sendt en masse nye turister til Bornholm. Mange af dem kommer forhåbentligt tilbage, derfor er det nødvendigt med høj frekvens, som giver fleksibilitet og gør både længere og kortere ture til Bornholm mulige”, siger Jesper Skovgaard.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »