Bornholmske uheld – og Sverige vandt landskampen i folkerace

Selv ni velkørende bornholmere kunne ikke forhindre nederlaget til svenskerne, da uheldene regnede ned over de bornholmske biler i et i øvrigt spændende folkerace.

Mathias Steinlein i fuld fart under landskampen på Nisseringen.

 

Landskampen i folkerace mellem Danmark og Sverige på Nisseringen ved Næstved blev holdt uden publikum, men da hver kørere måtte have to mekanikere med, så var der et par ekstra bornholmerne heppede med på sidelinjen. Marco Jensen og Brian Borgen havde arbejdstøjet på  – og det blev der brug for.
Alle bornholmske biler kæmpede bravt mod det hårde felt. Der blev kørt tre indledende heat lørdag og to søndag samt finaler.

Erik Hansen kørte i sin ny anskaffede Opel Vectra. Den kørte godt, og han fik lavet nogle seje overhalinger og kørt en mase godt ræs. Han havde dog lidt problemer med et knækket gearskifte,men det blev fixet og så blev der kæmpet igen. Det blev dog ikke til nogen finaleplads.

Bilen kogte

Jackie Hansen kom også i ny bil, en Peugeot 309, men allerede under træning var der lidt problemer med, at den kogte. Men det blev også fixet, og så blev der ellers givet gas.
Der kom lidt buler, og i et enkelt heat måtte han helt udgå med knækket drivaksel, så det blev desværre eller ikke nogen finaleplads.
Lars Andersen deltog i sin Opel Vectra. Han havde rigtig god fart i bilen, og der blev kæmpet bravt. Men han havde desværre problemer med sine drivaksler og problemer med gearskiftet i de første heat, sår heller ingen finaleplads for ham.
(Artiklen fortsættes under billedet)
Der blev givet gas på Nisseringen, men svenskerne løb med sejren – denne gang…

 

Bente Andersen deltog i sin Opel Astra. Også hun kæmpede bravt. Hun kvalificerede sig til en B-finale, hvor hun skulle kæmpe om den sidste plads i A-finalen.

Efter starten var der en del tumult, men Bente var heldig at komme uden om i første omgang. Stor jubel på sidelinjen, men pludselig blev en bil skubbet hen foran hende, så hun blev klemt ind i autoværnet. Hun fik imidlertid gang i bilen igen og kæmpede videre. Men desværre havde udstødningen fået et slag i sammenstødet, og hun blev udelukket for teknisk defekt, da bilen larmede for meget. Så hun måtte desværre nøjes med en sjetteplads i B-finalen.

Oliver Jensen kørte rigtig godt fra start, og han lagde ud med en flot heatsejr. Han blev dog senere påkørt, så hans bærearm og drivaksel knækkede. Dermed røg også de sidste points til en finaleplads.

Hamrede ind i autoværnet

Mathias Steinlein deltog i sin nyanskaffede Seat Ibiza. Han var dog så uheldig, at en ledning knækkede, da han holdt på startlinjen, så han måtte udgå i første heat. I det andet gav han den gas, men da han var ved at overhale en Volvo, kom han for lang ud  – og hamrede ind i autoværnet. Så fik han brug for ny bærearm, drivaksel og tre nye motorophæng.
“Vi kunne kun skaffe et nyt motorophæng, men det lykkes at reparere et andet, så han kunne trille til start i tredje heat for at få point. Der blev svejset og repareret, så den var klar til fuld fart igen søndag. Men det blev desværre alligevel ikke til nogen finaleplads”, fortæller Christina Steinlein, der selv deltog i landskampen – og med et flot resultat, iøvrigt.
Tobias Larsen klarede det godt i sin Golf. Han lå i front, men det tilbagevendende problem med benzinpumpen gav ham igen problemer, så han måtte udgå.

Han sluttede dog senere med en heatsejr, men fik alligevel ikke point nok til finale.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Christina Steinlein på en flot fjerdeplads i A-finalen. (Nummer fire fra venstre).

 

Farmand Torben Larsen havde styr på sin Audi, han tog to heatsejre og et par andenpladser, så han kom i en B-finale. Der kæmpede han bravt om den sidste plads i A-finalen, men desværre måtte han tage til takke med andenpladsen i B-finalen.
Christina Steinlein deltog i sin Golf. Hun tog hele to heatsejre og kom dermed direkte i A-finalen. Hun køre godt og fik en fjerdeplads.
Dan Jeppsen var med som flagpost og Henrik Bloch Andersen var med som løbslederassistent.

Trods den ihærdige, bornholmske indsats blev det således alligevel til et nederlag til Sverige.

Men de bornholmske kørere er ukuelige optimister:

“Svenskerne havde en lidt vild kørestil denne gang. Men næste år tager vi dem”, sagde Christina Steinlein efter landskampen.

Seneste artikler

Fik du læst?