Bornholmsk forlag udgiver nyt landsdækkende naturmagasin

NYT MAGASIN: Et spændende kapitel inden for naturformidling vil udfolde sig, når Magasinet Naturen ser dagens lys i første halvår 2024.

Morten Top har 40 års erfaring med at formidle naturen

 

Magasinet Naturen vil udforske og oplyse om den vilde natur i Danmark og skal dække det stigende behov for viden med høj kvalitet om de danske dyrearter og vores økosystemer.

Det nye fagmagasin på 80-100 sider vil udkomme to gange om året og fås både i løssalg og i årsabonnement. Der vil være fokus på skabe et visuelt attraktivt magasin, med flotte billeder og layout, der udelukkende fokuserer på Danmarks vilde natur.

Projektet er nyskabende, idet det kommunikerer til en bred målgruppe af naturinteresserede borgere og specialister, og kombinerer naturvidenskab med visuel appel på en måde, der ikke tidligere er set i dansk sammenhæng.

Stemme og platform
Med den konstante udvikling i naturen, hvor dyrearter forsvinder og nye træder frem, stiger interessen for at forstå de komplekse forandringer. Ikke mindst blandt de unge. Det viser, at der er et stort hul i markedet for naturformidling. Det hul er Magasinet Naturen klar til at udfylde, udtaler Klavs Holm, som er direktør og forlagschef for Hakon Holm Publishing ApS, der udgiver Magasinet Naturen med Morten Top-Jensen som faglig chefredaktør.

Magasinet Naturen vil være det første af sin art i Danmark, der fokuserer på udviklingen i den vilde danske natur og ikke blot friluftsliv og bæredygtig livsstil.

Større viden til danskerne
Formålet med Magasinet Naturen er, at det bliver et vigtigt redskab i den danske naturformidling for at øge danskernes viden og bevidsthed om den danske natur og styrke arbejdet for naturbevarelse. Et magasin, som du gemmer, fordi du får artikler, der engageret formidler kompleks viden om flora, fauna, geologi og økologi med flotte billeder og illustrationer.

Det er vigtigt for Magasinet Naturen at skabe en indholds- og udgivelsesmæssig distance til friluftssportsmagasiner, foreningsblade og tidsskrifter.

Tykt magasin
Det bliver en moppedreng af et magasin på 80-100 sider. Der er otte lokalredaktører, der kommer med spændende stof fra deres områder – plus et stort antal artikler om alt fra den danske natur. Man vil kunne holde sig nogenlunde opdateret på de mange nye arter, der er fundet i Danmark inden for det sidste halve år. Der kommer også statusartikler om sjældne arter i Danmark og om genopretning af vores trængte natur, siger faglig redaktør, Morten Top og fortsætter:

“Magasinet Naturen produceres i Rønne, hvor grafikere, redaktører og kommunikationsansvarlige har base. Otte lokalredaktører fra hele Danmark vil bidrage med spændende stof fra deres områder samt forskningsbaserede artikler om alt i den danske natur. Alle naturinteresserede, specialister osv. opfordres desuden til at dele indhold, så magasinet kan bidrage til at dokumentere alle de små og store naturhistoriske opdagelser, der ellers risikerer at blive glemt for eftertid

Inspiration til bornholmerne
De flotte og fascinerende billeder af nye arter, geologi og vilde planter kan motivere læserne til at gå på insektsafari og vandretur i naturen. Det kan ligefrem blive en ressource til at planlægge ture og aktiviteter på Bornholm. I det første nummer vil der f.eks. være en artikel om havørneunger på Vestbornholm, som kan få flere bornholmere ud for at se denne spændende art.

 Crowdfunding med succes
Forud for lanceringen har Magasinet Naturen indsamlet midler gennem en succesfuld crowdfunding-kampagne, hvor mere end 50 personer har støttet projektet på få dage. Der er også oprettet en webside hvor det allerede nu er muligt at tilmelde sig et abonnement.

“Nu håber vi, at rigtig mange vil tilslutte sig som abonnenter, bidrage på vores crowdfunding indsamling, og ikke mindst være med til at give den danske vilde natur en stemme og indhold,” siger Klavs Holm, der håber, at magasinets succes kan øge danskernes – og ikke mindst bornholmernes – interesse og bevidsthed om Danmarks vilde natur.

40 års erfaring
Morten Top har 40 års erfaring med at formidle naturen gennem artikler, naturfjernsyn og fotografering. Top har udgivet tidsskriftet ”Natur på Bornholm”, som Magasinet Naturen nu er en videreudvikling af, og som skal dække hele Danmark. Natur på Bornholm har et oplag på 900, og er kendt og anerkendt på øen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Senest har Morten Top udgivet opslagsværket ”Noctuidae Europaeae Essential”, et imponerende omfattende værk med beskrivelser og billeder af over 1600 arter af europæiske natsværmere. Bogen har allerede solgt godt, og opnået national og international anerkendelse. Derudover er Morten administrator for Facebookgruppen ”Kryb og Kravl”, som har mere end 9000 medlemmer, og som ser et dagligt engagement fra gruppens medlemmer, der livligt deler opdagelser fra naturen.

Seneste artikler

Fik du læst?

Fik konfiskeret kniv

  POLITI: I forbindelse med Toldstyrelsens kontrol ved færgen fra Sassnitz blev føreren af en personbil fundet i besiddelse af en kniv uden anerkendelsesværdigt formål.

Læs mere »