Bornholmsk folkerace klarede sig flot ved de danske mesterskaber

Team VW Rally fik samlet en andenplads og to fjerdepladser ved det danske mester, hvis sidste afdeling kørtes på Nørlundbanen ved Ikast
Torben, Tobias og Christina – klarede sig flot i det samlede DM

 

Søndag blev sidste afdeling af Danmarksmesterskabet i folkerace kørt på Nørlundbanen ved Ikast. Og de tre kørere fra Team VW Rally, Torben og Tobias Larsen og Christina Steinlein havde atter taget turen til Jylland.

Brian Borgen, der dagen forinden havde været mekaniker for Tino Jørgensen på Padborgpark, beholdt arbejdstøjet på og fortsatte til Ikast for at assistere Team VW Rally.

Mette Olsen var desuden med som support.

Banen var meget våd og glat til at starte med, men den tørrede hurtigt op. Desværre var den meget ujævn og hård for bilerne.

 

Knækkede aksler

Tobias lagde ud med to heatsejre i de første indledende heat.

I tredje heat havde han også god fart i bilen, men på grund af en påkørsel, bukkede han begge bærearme og knækkede trækakslerne. Det lykkedes ham dog meget imponerende at holde bilen kørende, og han kom ind på en meget flot andenplads og dermed en direkte plads i A-finalen.

Torben havde også god fart i bilen.  Han lagde ud med en heatsejr, og de to efterfølgende heat blev til to andenpladser. Også han blev dermed sikret en direkte plads til A-finalen.

Christina klarede også de indledende heat godt. Det blev til en tredjeplads efterfulgt af hele heatsejre. Hun røg dermed også direkte i A-finalen.

Torben og Tobias skulle herefter kæmpe sammen i A-finalen. Og de røg op imod et meget stærkt felt.

Torben gir den gas på Nørlundsbanen og fik en flot samlet fjerdeplads ved de danske mesterskaber.

 

Tobias lagde sig som to’er fra starten  – lige i bag hans største konkurrent, rallycross kører Ulrik Lindemann.

Det så lovende ud, men en kvart runde før mål røg drivakslen og noget i gearkassen. Tobias nåede derfor ikke over målstregen, og måtte ærgerligt nøjes med sidstepladsen i finalen.

I samme finale kæmpede Torben i sin Audi, og det blev til en flot tredjeplads.

“Dejligt med en flot placering, men noget nedslående at skulle passere Tobias, der holdt stille lige før mållinjen”, sagde Torben efter finalen.

 

Flot tredjeplads trods forsinkelse

Christina fik en dårlig start og blev sinket af en anden deltager. Alligevel fik hun kæmpet sig op på en tredjeplads.

I det samlende Danmarksmesterskab i superklassen endte Tobias på en flot andenplads og Torben på en fjerdeplads. Også Christina fik en fjerdeplads i dameklassen.

“Vi har alle kæmpet bravt i hele sæsonen og været rundt på fem forskellige baner i sol og regn og mod hårde konkurrenter. Det har været noget af en udfordring, til tider meget frustrerende, andre gange helt overvældende, men hele tiden også rigtig sjovt. Vi har mødt meget stor respekt for vores deltagelse fra de andre kørere, som glæder sig at køre på Bornholm”, fortæller Christina Steinlein.

“Vi har haft en flot sæson og takker for al den hjælp, vi har fået undervejs”, slutter hun.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »