Bornholmsk bison til grillen

Så er der økologiske råvarer til luksus-burgere eller ribeye til de bornholmske gryder eller stegepander

Bornholmsk bison er fremragende kødkvæg

 

En lækker nyhed til alle kødelskere fra Den Bornholmske Gårdbutik: Butikken har udvidet sit sortimentet med endnu en bornholmsk specialitet. Nu kan man også købe økologisk bornholmsk bisonkød.
Der er ikke tale om krybskytteri og reducering af øens berømte europæiske bisonflok fra Almindingen, men farmede amerikanske bisoner fra Burgenda Bison Ranch ved Nylars.
Her har Laila og Jens Buhl-Madsen haft bisoner siden 2017, og den første kalv kom til verden i foråret 2018.
For en lille måned siden var det så tid til den første slagtning. Hallegård har stået for slagtning og produktion af det første parti detailparteret økologisk bornholmsk bisonkød, som nu kan købes i Den Bornholmske Gårdbutik.

Grill og gryde
Der er både til grill og gryde, så hvad enten man vil have en bison-ribeye på grillen eller en god steg til gryde eller ovn, er der et godt udvalg.
Bisonkød har meget korte fibre og meget lavt fedtindhold. Derfor skal det steges forholdsvis nænsomt for at bevare saft og kraft. I gårdbutikken kan man få yderligere oplysninger om korrekt håndtering af bisonkødet.
Der er også produceret burgerbøffer af hakkekødet, så hvis man vil overraske sine gæster med en bornholmsk luksusburger, kunne en bison-burger med ramsløg være et godt bud. Udover bisonkød kan butikken som sædvanligt byde på kød fra fritgående bornholmske får, lam, geder, kalve, okser og grise.
Der er også lokalt produceret øl og spiritus, en lang række kolonialvarer samt garn, strikvarer og gaveartikler i bl.a. skind og filt. Alle varer er produceret af bornholmske materialer.

 

 

 

Fik du læst?