Bornholms Middelaldercenter byder velkommen til gæst nr. 1.000.000

ATTRAKTION: Centret åbnede dørene i 1996, og i Kristi Himmelfartsdagen vil gæst nr. 1.000.000 besøge centret. “Vi ved ikke helt præcis, hvilken dag det bliver,” siger direktør Jane Lindedam.

Middelaldercentret får besøg af gæst nr.1.000.000 i Kristi Himmelfartsdagene

 

Bornholms Middelaldercenter er en alsidig historisk kulturinstitution og et 15 hektar stort frilandsmuseum, hvor man kan udforske det jævne bondesamfund, den befæstede stormandsgård, bondens dyr og meget mere….

Nu venter centret på gæst nr. 1.000.000:

“Det afhænger af, hvor mange gæster vi får de enkelte dage, både på Bornholms Middelaldercenter og på vores guidede ture på Hammershus. Udover det kendte program har vi ekstra åbent i Smedjen hele fredagen, hvor  man kan støbe sit eget tinsmykke, og alle  tre dage kan man smage forskellige mjød sammen med Klaus Bonderøv. Og naturligvis er vi klar med en overraskelse til gæst nr. 1.000.000, når det sker,” siger centrets direktør Jane Lindedam.

Vores fælles fortid
Hun fortsætter: “Vores mål var dengang som nu: Vi vil være Danmarks bedste formidlere af vores fælles fortid. Det hele startede med en omrejsende kanon, som stadig er i brug på centret,  og en gruppe entusiaster, der indsamlede viden om bornholmske folkeminder. Siden kom vores landbobebyggelse med håndværks- og bondehuse, så kom den store og smukke stormandsgård – og i disse år åbner vi op for et lettere glemt, men vigtigt kapitel i Danmarks og Europas historie: Østersøens sørøvere i middelalderen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Klaus Bonderøv – kan li’ mjød.

“Bornholms Middelaldercenter er en socialøkonomisk virksomhed. Det vil sige, at en del af vores medarbejdere af den ene eller anden grund er på kanten af arbejdsmarkedet, bl.a. psykisk eller fysisk sygdom og handicap. Derudover har vi i flere år haft et samarbejde med en institution for udviklingshæmmede,” siger Jane Lindedam.

Engagerede medarbejdere
Jane Lindedam fortsætter; En afgørende del af middelaldercentret er foreningen Bornholms Middelaldercenters Vennekreds. De er en gruppe historieentusiaster (heriblandt nogen, der først lige er begyndt at udforske historien) med interesser inden for alt fra våben og helleristning til plantefarvning, kirkehistorie, rollespil, middelalderens køkken og meget mere. Uden dem og dygtige medarbejdere vil det være nærmest umuligt at drive et center, og være nået så langt som vi i er Bornholms Middelaldercenter.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Fik konfiskeret kniv

  POLITI: I forbindelse med Toldstyrelsens kontrol ved færgen fra Sassnitz blev føreren af en personbil fundet i besiddelse af en kniv uden anerkendelsesværdigt formål.

Læs mere »