Bornholmerne skal finde motivet

”Come to Life” hedder særudstilling med Nexø-kunstneren Cæcilie Kaas Jørgensen, der vises frem til søndag 21. maj. Og i Stationsbygningen vises en ny lokalhistorisk udstilling “Find motivet” med værker fra magasinet, hvor motivet er det centrale element.

Spændende udstilling i Stationsbygningen: “Find motivet”

 

Gudhjem Museum begynder den nye sæson lørdag 1. april. Og det sker bl. a. med en særudstilling af en talentfuld kunstner fra Nexø. Og en udstilling i Stationsbygningen med titlen “Find motivet”.

På Gudhjem Museum giver man gerne plads til unge kunstnere med tilknytning til Bornholm. Den nye særudstilling på museet er den anden udstilling i rækken med et koncept, hvor den udstillende kunstner giver stafetten videre til en anden. I 2022 udstillede Gaia Armyrantis Trampedach, og hun valgte Cæcilie Kaas Jørgensen som den næste.

Cæcilie, der er vokset op i Bøgeskoven på Stevns, har boet i Nexø siden hun blev uddannet på Kunstakademiets Designskole på Bornholm i 2012. Foruden billedkunsten arbejder Cæcilie også med keramik, og i den egenskab er hun medlem af ACAB, Arts and Crafts Association Bornholm.

Inspiration i udlandet
Cæcilie har i høj grad fundet inspiration til sin kunst gennem rejser til eksotiske steder som de tropiske jungler på Fillipinerne, bjergvandringer i Grønland og drypstenshuler i Australien.

Det genkender man i de værker, som fylder udstillingssalen på Gudhjem Museum, hvor sære væsener befolker væggene.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Come to Life NatureMachine. (Cæcilie Kaas Jørgensen)

 

Selv siger hun: ” Min udstilling ”Come To Life” er en serie af malerier, der skildrer naturens egne kreative og dynamiske udtryk, hvor en tilpasning og finpudsning af dyr og planter gennem millioner af år ender ud i mærkværdige designs. Denne udstilling har fokus på det spøjse og organiske univers, vi som mennesker oprindeligt kommer fra og er en del af. Jeg håber, at malerierne vil give en oplevelse af begejstring for den biologiske evolutions magi, som du og jeg egentlig ikke er tilskuere til, men en uomtvistelig del af.”

Cæcilie har selv givet stafetten videre til en anden Nexøkunstner, Alena Wils.

”Come to Life” kan ses på museet frem til søndag 21. maj 2023 i åbningstiden torsdag til søndag fra kl. 13 til 17.

”Find motivet”
Der er samtidigt en anden udstilling, der vises hele sæsonen i Stationsbygningen. Her kan man gå på opdagelse med malerne i området Lokalhistorisk udstilling.

Denne udstilling består af værker fra museets magasin, værker som primært er udvalgt efter deres motiver fra Gudhjem og Melsted. Udstillingens titel ”Find motivet” skal motivere gæsterne til at gå ud i området og gense motivet, som i mange tilfælde vil have ændret sig, siden kunstneren gengav det på sit lærred.

(Artiklen fortsætter under billedet)

”Come to Life” hedder en særudstilling med Cæcilie Kaas Jørgensen


Udstillingen erstatter den populære lokalhistoriske plancheudstilling om Handel og Håndværk i Brøddegade gennem 100 år. Disse plancher, som nu er taget ned, er udgivet som en bog, man kan købe på museet.

”Find motivet” kan ses i museets åbningstid hele sæsonen.

Der er fernisering med gratis adgang til begge udstillinger lørdag 1. april kl. 14-16, hvor museet er vært ved en forfriskning. Det vil være muligt at hilse på kunstnerne Cæcilie Kaas Jørgensen og Alena Wils ved ferniseringen.

Seneste artikler

Fik du læst?