Bornholm får et ungeråd

Bornholm er på vej til at få et ungeråd. Det bliver et nyt fællesskab for alle mellem 15 og 25 år, som er bosat på Bornholm.

Mange danske byer har ungeråd – her i Varde

 

For de unge på Bornholm bliver det nye råd også en ny mulighed for at få kommunalbestyrelsen i tale og få sat fokus på emner, der er vigtige for de unge.

Bornholms Ungeråd skal fungere fra januar 2022. Ungerådet vil få et ubegrænset antal medlemmer, så alle interesserede unge kan være med i fællesskabet. Der skal dog vælges et formandskab på fem personer, som sidder i en periode på to år. Alle mellem 15 og 25 år har mulighed for at stille op til formandskabet.

For at komme godt i gang holder Bornholms Regionskommune et start-up event, hvor alle mellem 15 og 25 år er velkomne – det er også til dette arrangement, at formandskabet vil blive valgt.

Tid og sted

Start-up eventet holdes torsdag 2. december klokken 19 i Musikskolens sal, Store Torv 6B i Rønne.

Der vil være mad og drikke, og bandet Promised Land vil spille. Arrangementet er gratis, men interesserede skal melde sig til senest 25. november pr. e-mail: ungeraad@brk.dk.

Om ungerådet

Ungerådet bliver en upolitisk organisation, der fungerer som de unges talerør til politikerne. Ungerådet får mulighed for at indstille sager til de politiske udvalg og på eget initiativ få politikerne til at tage stilling til emner, der er vigtige for de unge. Kommunalbestyrelsen og de politiske udvalg vil tilsvarende kunne bringe sager til kommentering i Bornholms Ungeråd.

I Ungerådet får de unge mulighed for at påvirke ungelivet på Bornholm og selv lave events for unge. Ungerådet vil næste år have 231.000 kroner til rådighed.

Rådet bliver oprettet efter, at kommunalbestyrelsen har besluttet at give Bornholms unge denne nye mulighed for både at få indflydelse og selv skabe begivenheder for unge.