Bornholm Craft Weeks vender tilbage

KUNSTHÅNDVÆRK: Der bliver hele 10 dage med kunsthåndværk i særklasse vender tilbage, når Bornholm Craft Weeks finder fra 6. til 15. september.

Det bliver 10 dage med kunsthåndværk i særklasse

 

Programmet er nu klar til at Bornholms professionelle kunsthåndværkerscene kan folde sig ud, når Bornholm Craft Weeks med over 40 aktiviteter henover 10 dage i september viser verden, hvorfor øen har fået titel som World Craft Region. Maker’s Island står bag festivalen som lanceres i tæt samarbejde med Destination Bornholm.

Bornholm Craft Weeks åbner med kåring af årets publikumsvalgte kunsthåndværk fredag 6. september på Bornholms Center for Kunsthåndværk på Grønbechs Gård i Hasle, og derfra står de unikke oplevelser i kø.

Åbne værksteder
Programmet byder på udstillingsåbninger, åbne værksteder og butikker øen rundt. Der er mulighed for selv at få fingre i materialerne og arbejde med ler, glasur, porcelæn og mosaik i workshops guidet af dygtige lokale kunsthåndværkere.

Børn og unge
I år er der et særligt fokus på workshops til børn og unge, hvor børn kan melde sig til at komme på workshops i værksteder og sammen med kunsthåndværkere lave kunstrelieffer, sandstøbning, lære pølseteknik, lave sin egen (slik)skål og modellere efter levende dyr. Vil man have unikt kunsthåndværk med hjem fra de mange spændende værksteder, gallerier og butikker, er der også rig mulighed for at finde unikke værker og lækre brugsting.

Vi er stolte
Morten Riis, forperson for Maker’s Island Bornholm siger: ”Der er god grund til at være stolt af de bornholmske kunsthåndværkere. Bornholm er kendt langt uden for øens og landets grænser for sine mange dygtige kunsthåndværkere. Det vidner den prestigefyldte anerkendelse som World Craft Region om. Jeg håber meget, at både bornholmere og øens besøgende benytter de mere end 40 aktiviteter til at besøge øens kunsthåndværkere, opleve udstillinger, deltage i workshops og events, og at de bliver inspireret af den kreativitet og kvalitet som præger den bornholmske kunsthåndværkerscene.”

Stort keramik-år
I år er et stort keramik-år. Den europæiske keramik triennale European Ceramic Context åbner to store udstillinger med værker og projekter der viser eksempler på bæredygtig keramisk praksis.

Udstillingerne vises på Bornholms Center for Kunsthåndværk i Hasle og Hjorths Fabrik i Rønne fra 14. september. Bornholms Mesterskaber i drejning holdes på Det Kongelige Akademi i Nexø fredag 13. september. Her kan publikum opleve de dygtige keramikere konkurrere i præcision og hurtighed ved drejeskiven. Og så er der naturligvis også igen i år billetter til det meget populære Kunsthåndværker-banko på Søllings Bodega i Svaneke som arrangeres af Arts and Crafts Association Bornholm.

Årets kunsthåndværk
Bornholm Craft Weeks foregår i september, men allerede søndag 16. juni lanceres konkurrencen om årets kunsthåndværk, Bornholm Craft Weeks Object 2025, på Bornholms Center for Kunsthåndværk. Her kan publikum frem til 6. september stemme på de 10 udstillede værker i konkurrencen. Alle værker er unikke og skabt specifikt til konkurrencen. Vinderen kåres 6. september i forbindelse med åbningen af Craft Weeks.

Det trykte program for Craft Weeks udkommer 1. juli, og kan hentes hos øens kunsthåndværkere, på turistinformationen og i butikker, på museer og udstillingssteder øen rundt.

Seneste artikler

Fik du læst?

Et Svanemærket vaskeri

MILJØ: Nu kan bornholmske hoteller, restauranter og hospitaler se efter Svanemærket, når de skal have vasket arbejdstøj, duge eller sengetøj. Textilia Rønne har netop opnået

Læs mere »