Borgmester og ambassadør åbner bæredygtighedsfestival

Om kun få dage åbner bl.a. borgmester Jacob Trøst, folketingsmedlem Lea Wermelin og den hollandske ambassadør i Danmark, Nienke Trooster den anden udgave af bæredygtighedsplatformen Sustainable Food Week 2022 på Bornholm.

Sol over Gudhjem – populær spise.  (Foto: Meny)

 

“Sustainable Food Week” finder sted på Bornholm fra mandag 10. oktober til torsdag 13. oktober. Begivenheden bliver en årligt tilbagevendende, international innovationsplatform, hvor virksomheder og eksperter arbejder på at løse konkrete globale udfordringer med udgangspunkt i Bornholm. Der er i år deltagelse af repræsentanter fra virksomheder som Arla Foods, Danish Crown, Electrolux, Nestlé, Bornholms Energi & Forsyning og BOFA, der driver Bornholms affaldsanlæg.

Udveksling af viden

På Bornholm deltager en række eksperter fra forskellige brancher i en vidensudveksling om en ny tilgang til samarbejde på tværs af sektorer, og en tilhørende kortlægning af værdikæderne. Nestlé og øvrige aktører vil herefter kunne udnytte viden og kontakter til lokale og internationale aktører i det fremadrettede arbejde med at sikre en større grad af genbrug fremadrettet. Kommunikationschef Anna Rise fra Nestlé Nordic glæder sig til at deltage i Sustainable Food Week, og udtaler i denne forbindelse:

Ambitiøs udvikling

”Hvis danske og internationale virksomheder skal fortsætte deres ambitiøse udvikling mod at sikre den lavest mulige klima- og miljøpåvirkning fra deres produkter, så er det bydende nødvendigt at undersøge dels, hvordan man kan begrænse energiforbrug og affaldsmængder ved forebyggelse og dels, hvordan man kan få etableret strukturer ved siden af de eksisterende værdikæder. Vi håber, at udbyttet fra vores deltagelse på Bornholm vil kunne skaleres til andre områder, både lokalt i Danmark, såvel som internationalt.”

Bæredygtig ø

De mange eksperter skal været med til at sætte fokus på krydsfeltet mellem energi, fødevarer, ressourcer og bæredygtighed med Europas mest bæredygtige ø, Bornholm, som lokation, og deltagerne vil igennem hele uge 41 besøge en række særligt udvalgte bornholmske virksomheder, som kan inspirere til forandring og dialog.

Seneste artikler

Fik du læst?