Børnene og den spændende verden i havet omkring Bornholm

På lørdag 22. august fra kl. 12 til 16 på havnen i Tejn kulminerer sommerens aktiviteter i en fejring af det lokale hav med familieaktiviteter langs og i vandet, madlavning over bål med TV-kokken Nicolai Tram og med små smagsprøver.

Børnene skal lære mere om havet omkring Bornholm. (Foto: Eva Helbæk Tram)

 

På den yderste mole på havnen i Tejn ligger “Isværket” og gemmer på en drøm. En drøm sat i vandet af to lokale marinbiologer, der gerne vil undersøge, forbedre og fortælle om det hav, der omgiver Bornholm. Den drøm har taget form af en socialøkonomisk virksomhed ved navn “Ivandet”.

I løbet af sommeren, mens Isværkets indre renoveres til senere brug, er der ugentligt formidling på Tejn Havn, hvor lokale børn og unge kan kigge under overfladen med bl.a. vandkikkerter, waders, snorkelture og fiskedissektioner.

Det hele er et samarbejde mellem Isværket, Ivandet og den landsdækkende bevægelse “Havhøst”, der landet rundt er med til at etablere maritime nyttehaver langs den danske kyst.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Den spændende verden i havet – nu kan hele familien lære mere.

 

“Tag familien under armen og kom ud på havnen, få vand under neglene og smagsprøver i maven. Vi lover, at du går glad  og klog derfra”, siger biolog Malene Helene Birk.

Den socialøkonomiske non-profit virksomhed holder til i Isværket på Tejn Havn og vil i løbet af efteråret iværksætte sine første projekter i et tæt samarbejde med lokale foreninger og landets universiteter.

Ild & vand er en landsdækkende række af begivenheder arrangeret af Havhøst i samarbejde med Vores Natur, Velux Fonden og Spar Nord Fonden.

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?