Bøde til vinhandler: Skilt kom for sent op – det koster 10.000 kr.

Vinhandler Thomas Kristensen, Rønne: Helt urimelig med en bøde på 10.000 kroner

 

Vinhandler Thomas Kristensen fra “Hos Thomas – din vinhandel” i Snellemark i Rønne fik besøg af en dame forleden: Det var imidlertid ikke en kunde, men en kontrollant fra Sikkerhedsstyrelsen, der gjorde opmærksom på, at forretningen ikke havde hængt skiltet op med meddelelsen om, at der bliver krævet billed-ID, hvis man vil købe vin eller spiritus.

“Jeg beklagede og meddelte, at det blot var en fejl fra min side, at forretningen stadig er forholdsvis ny, men at jeg straks ville bestille skiltet og få det hængt op med det samme,” fortæller Thomas Kristensen.

Fik skiltet hængt op

Thomas Kristensen bestilte straks skiltet, og tre dage efter var det hængt op på plads.

“Jeg fik skiltet hængt op i forretningen, men fik i første gang ikke sendt et foto afsted til Sikkerhedsstyrelsen, så man kunne se, at skiltet var på plads.”

Det skulle vise sig at være en stor fejl, for et par dage seneste blev Thomas Kristensen kontaktet af Bornholms Politi:

“Jeg fik at vide, at det manglende foto til Sikkerhedsstyrelsen betød, at jeg nu ville få en sigtelse og en bøde på 10.000 kroner.”

(Artiklen fortsættes under billedet)

Vinhandler Thomas Kristensen – stor bøde for manglende skilt.

 

Og det synes Thomas er lige lovlig hårdt:

“Jeg erkender, at jeg ikke lige fik sendt et fotos afsted, men skiltet kom jo op meget hurtigt – og en bøde på 10.000 kroner…-helt ærligt?”

Afventer opkrævning

Thomas Kristensen mener ikke, at forseelsen står mål med bødens størrelse og afventer nu selve opkrævningen, inden han vil foretage sig yderligere:

“Vi er jo i en tid, hvor de fleste forretninger kæmper ganske hårdt for at overleve, og jeg kan ærlig talt ikke se, at det manglende skilt skal medføre så stor en bøde. Jeg sælger naturligvis hverken vin eller spiritus til mindreårige, og skiltet kom jo op efter første kontrolbesøg. Men nu må vi se, hvad jeg kan gøre, når – og hvis – der kommer en opkrævning,” slutter vinhandleren fra Rønne.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?