Bevilling sikrer hjælp til udsatte børn

MISBRUG: Børn og familier med alkohol- og stofmisbrug tæt inde på livet kan fortsat få hjælp i Barnets Blå Hus på Bornholm – bevilling fra Social- og Boligstyrelsen sikrer arbejdet.

Forsat hjælp at hente i Barnets Blå Hus

 

I Danmark vokser 109.000 børn op med en mor eller far, der drikker for meget.

Nogle af de børn får hvert år hjælp i Barnets Blå Hus på Bornholm, og det kan de også i fremtiden. Huset har lokaler på Zahrtmannsvej i  Rønne.

Social- og Boligstyrelsen har nu forlænget bevillingen til Barnets Blå Hus frem til sommeren 2025, som betyder, at børnene og deres forældre fortsat kan få specialiseret terapi og sparring.

Barnets Blå Hus drives af Blå Kors Danmark og findes syv forskellige steder i landet.

Et af disse steder er på Bornholm, og her er leder Charlotte Lund glad for, at medarbejdere og frivillige kan fortsætte arbejdet med at hjælpe familierne.

Betyder vildt meget
“Det betyder helt vildt meget, fordi vi kan fortsætte det arbejde, vi har lavet i syv år. Der findes ikke noget lignende tilbud på Bornholm, så det er fantastisk, vi kan fortsætte med at være en tryg base for familier, der har udfordringer med misbrug,” lyder det fra Charlotte Lund. Hun fortsætter:

“Vi er bl.a. en del af børnealliancen her på Bornholm, som er med til at bygge bro mellem kommunale tilbud, civilaktører og udsatte familier, og det er et arbejde, vi med stor glæde nu kan blive ved med. Her deler vi f.eks. ud af vores viden og ekspertise og samarbejder med de andre tilbud.”

Husleje og løn
Bevillingen fra Socialstyrelsen kommer fra “Puljen for behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug” og er helt afgørende for Barnets Blå Hus’ drift, da pengene dækker grundlæggende udgifter som husleje og dele af lønnen.

En forskel for børnene
At der er behandlingstilbud som Barnets Blå Hus, er afgørende for børnenes trivsel, viser en evaluering fra 2023, som psykolog og PhD Helle Lindgaard har foretaget blandt børn og forældre i en række Barnets Blå Hus – blandt andet på Bornholm.

Evalueringen, som bygger på omfattende data fra 413 børn i alderen fra tre til 15 år og deres forældre, viser, at et forløb i Barnets Blå Hus med målrettet terapi, forældresparring og sociale aktiviteter har en positiv effekt.

Hovedpine og mavesmerter
Færre børn oplever psykosomatiske symptomer som hovedpine og mavesmerter og mindre rastløshed og fysisk uro efter endt terapiforløb. Samtidig viser evalueringen, at risikoen for depression og stressbelastning hos børnene bliver halveret.

“Det gør en stor forskel for hele familien. I og med vi hjælper forældrene, hjælper vi også børnene, som jo er hele vores omdrejningspunkt. Når forældrene oplever sig værdifulde og set og hørt af både os i Barnets Blå Hus, men også af andre forældre, så vokser deres selvværd, og det smitter af på børnene. Jeg ser store forandringer hos både forældre og børn igennem deres tid hos os,” siger Charlotte Lund, som samtidig fortæller, at det også gælder deres evner til at indgå i sociale sammenhænge og opbygge venskaber.

Udover gruppeterapi kan børnene og deres forældre også deltage i blandt andet fællesspisning, udflugter og andre sociale aktiviteter.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Læsning til eftertanke

En lang påskehøjtidelighed er overstået. En lang påskeferie vil nogen vel sige. Begge måder at udtrykke sig på kan være rigtig. Jeg foretrækker den første

Læs mere »