Badminton på skoleskemaet

SPORT: En stor del af øens skoleelever har i løbet af det sidste halve år stiftet bekendtskab med badmintonsporten. DGI Badminton Bornholms trænerkonsulent Philip Fagralid har besøgt en lang række af øens skoler for at give eleverne et indblik i verdens bedste sportsgren, men også for at styrke indlæringsevnen.

Træner Philip Fagralid – retter på slipset.

 

DGI Bornholms ansættelse af den erfarne badmintontræner Philip Fagralid, har givet mulighed for en masse aktiviteter, der er med til at fremme badmintonsporten på øen.

Et af initiativerne har været at møde evt. kommende badmintonspillere, der hvor de er, nemlig i skolen. Philip har netop afsluttet projektet “Badminton i Skolen” – et forløb, hvor otte forskellige skoler har haft trænerkonsulenten på besøg. Derudover har han været forbi Campus samt arrangeret Badmintontræf for flere af øen tredje klasser.

Ketsjersport
”Badminton i Skolen” klæder idrætslærere bedre på til at undervise i ketsjersport, samt træner elevernes koordinationsevne, som styrker indlæringen. Eleverne har gennem tre lektioner trænet der op til at kunne spille en turnering den sidste dag.

Da turneringslederen i badminton oftest har pænt tøj på, er Philip selvfølgelig også troppet op i pænt tøj for at understrege, at badminton er den smukkeste sport, og det er prestigefyldt at dyrke sport, og leve op til kodekset. Dog har legen med fjerbolden naturligvis været det væsentligste i projektet.

Bold og leg
Philip Fagralid siger: ”Vi ved vel alle, at en bold kan få tæt på alle til at lege. Derfor har jeg lagt vægt på at give plads til at blive fascineret af bold og ketsjer, og alt det fantastiske sporten kan. Jeg har lagt fokus på, at det er sejt og prestigefyldt at dyrke sport, fordi vi skal overholde et kodeks og lære at samarbejde og indgå i en flok. Særligt i badminton, hvor vi er afhængige af hinanden, og hvor dreng eller pige og ældre eller yngre spiller med og mod hinanden. Netop dét gør badminton smukt. ”
Skjorte og slips er for at illustrere turneringslederrollen samt, at der er visse normer og traditioner. Eksempelvis at man giver hånd og ikke råber modstanderen i ansigtet, da badminton traditionelt er en gentleman sport.

Seneste artikler

Fik du læst?