Bach-orgelkoncert i Aa Kirke

Organisten Henrik Skærbæk Jespersen fra Haderslev Domkirke spiller orgelkoncert i Aa Kirke med musik af J. S. Bach og Christian Præstholm 

Organist Henrik Skærbæk Jensen, Haderslev Domkirke.

 

Henrik Skærbæk Jespersen er domorganist ved Haderslev Domkirke. Her er han dels stifter og dirigent af Haderslev Drengekor, dels kunstnerisk leder af Haderslev Sangakademi, der er funderet i det sprudlende og omfattende korarbejde ved domkirken, der tæller omkring 200 sangere.

Henrik Skærbæk Jespersen er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium med Kirkemusikalsk diplomeksamen og overtog i 2011 embedet som domorganist i en alder af 31 år. Han har foretaget videregående studier hos professor Hans Fagius samt deltagelse i mesterkurser med førende europæiske organister. Som orgelsolist har han spillet koncerter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, England og Skotland. Henrik Skærbæk Jespersen er særdeles aktiv både som orgelsolist og kordirigent.

I år er han modtager af Frobenius Fondens store pris på 250.000 kr. som er en særdeles hædersfyldt pris. Tidligere modtager af prisen er bl.a. organist Jakob Lorentzen (Holmens Kirke). Sidste år gik prisen til tidligere orgelprofessor og domorganist ved Roskilde Domkirke, Bine Bryndorf.  

Koncerten i Aa Kirke fredag 18. september kl. 16 er gratis.

Johann Sebastian Bach

 

Johann Sebastian Bach blev født 21. marts 1685 i Eisenach i Tyskland og døde 28. juli 1750 i Leipzig. Han  var komponist og organist.

Bach giftede sig 1707 med sin kusine Maria Barbara Bach, som døde 1720. I december 1721 giftede han sig med Anna Magdalene Wülken. Bach fik 11 sønner og ni døtre.

Bach er en central skikkelse i den protestantiske kirkemusik på grund af sin omfattende produktion af værker til højtiderne. Bachs passioner og oratorier med temaet Jesu lidelse og død opføres ved påskekoncerter i mange lande. Derfor bliver han kaldt “den femte evangelist” med henvisning til bibelens fire. Han er en af de største orgelkomponister. Hans musik fik stor indflydelse på organister.

Johann Sebastian Bach var kantor ved Thomaskirche i Leipzig, hvor han døde.

Seneste artikler

Fik du læst?

Læsning til eftertanke

En lang påskehøjtidelighed er overstået. En lang påskeferie vil nogen vel sige. Begge måder at udtrykke sig på kan være rigtig. Jeg foretrækker den første

Læs mere »