Augustas leverpostej

Augustas leverpostej er særlig velegnet til et stykke “Dyrlægens Natmad”. (Foto: Tulip).

 

Fra den bornholms gastronomiske historie findes ikke mange oplysninger om leverpostej.
Den første, gode opskrift finder man først, da Augusta Hansen i 1918 kom til Rønne fra Hillerød. Hun medbragte ægtemand og madopskrifter, og så gik hun i gang med at stege og brase i Industri- og Håndværkerforeningen i Rønne.
Ifølge Hansaage Bøggilds herlige værk ”Hverdagskost og Højtidsmad – året rundt i det bornholmske køkken” blev Augustas leverpostej meget populær blandt øens befolkning – ja, den blev også populær blandt en madglad kunde helt fra Amerika, ligesom en engelsk minister foretrak Augustas leverpostej på frokostbordet.

Sådan lavede Augusta sin populære leverpostej:

  • 1 kg svinelever og 1 kilo spæk (uden svær) hakkes to gange, blandes op med fem spiseskefulde rasp, tre æg, seks ansjoser og to-tre zittauerløg, der også skal hakkes sammen to gange.
  • Det hele røres sammen og krydres med salt peber – og sukker! Det sidste er vigtigt, da Augustas leverpostej var ret sød.
  • Der tilsættes hverken mælk eller fløde, helst 1 liter suppe (vand kan bruges), massen skal være meget lind.
  • Postejen bages i form i vandbad i en time og spises varm.
  • Allerbedst som ”Dyrlægens  Natmad” med sky og salt kød og på groft rugbrød.

 Velbekomme…

Seneste artikler

Fik du læst?

At synge er sundt

TV`s udsendelsesrække om Demens-koret har vist det. Det er muligt, du ikke har set disse udsendelser, som rører en helt dybt nede i hjertet. De

Læs mere »