Artur Kazaritski gentog succesen: Vinder Sol Over Gudhjem for andet år i træk

GASTRONOMI: I en spændingsfyldt finale ved årets kokkekonkurrence Sol Over Gudhjem i lørdags, forsvarede Artur Kazaritski fra Kurhotel Skodsborg sin titel.

Artur Kazaritski vinder for andet år i træk. (Foto:Keen Heick-Abilhauge)

 

Han skrev sig også ind i konkurrencens historie. Med sin anden sejr i træk slutter Kazaritski sig til en eksklusiv klub af dobbelte vindere, der hidtil kun har talt Henrik Jyrk og Kenneth Toft-Hansen.

Kazaritskis sejr var resultatet af en imponerende præstation, særligt i konkurrencens første del.

(Artiklen forsætter under billedet)

Artur igang med forretten(foto:Torben Ager)

 

Hans forret, “Det hellige vand fra Helligdomsklipperne”, som bestod af grillede danske grønne asparges, søde ærter med enebær, friske stikkelsbær, umodne blommer og fjordrejer, høstede hele 173 point og gav ham et betydeligt forspring.

(Artiklen forsætter under billedet)

Artur forret “Det hellige vand fra Helligdomsklipperne”
Grillede danske grønne asparges fra Ingwersen, søde ærter med enebær, friske stikkelsbær, umodne blommer og fjordrejer fra Claus og Fiskerikajen.
Pocheret hvide asparges med syltede solbærblade med eddike fra Bornholms Eddikebryggeri og peberrod Hvid asparges-fusion og vilde planter og urter fra den smukke Opalsø og Koppert Cress.(Foto: Henrik Freek Kvist Christensen)

 

Jeg startede rigtig godt ud. Jeg havde lagt alle kræfter i forretten, da jeg vidste, det ville være en fordel at få nogle ekstra point der,” forklarer Kazaritski.
Vi kendte allerede aspargesene på forhånd, så dem havde jeg arbejdet meget med. Og så var jeg ret selvsikker, da Mystery Boxen indeholdt fjordrejer. Alt gik bare efter planen, jeg var både tilfreds med min garnish og mine saucer.

Dommer Rasmus Munk fra restaurant Alchemist roste vinderens præstation: “Jeg synes, Artur havde et godt niveau på begge retter. Hans forret var klart bedst, hvor han virkelig stak af fra de andre deltagere. Han havde en fortælling med sin mad, der virkelig trådte igennem.”

Konkurrencen var endnu ikke afgjort efter forretten, hvor Artur scorede 158 point for hovedretten. Her imponerede særligt Anika Madsen, der scorede hele 184 point for sin servering.
Munk kommenterede: “Anika havde en fantastisk hovedret og var klart vinderen på den!
Det samme havde Artur bemærket: “Efter mine point fra hovedretten blev jeg lidt nervøs, da jeg så Anikas hovedret. Hun laver så smuk mad, og det var virkelig en flot servering,” lyder det fra Kazaritski.

(Artiklen forsætter under billedet)

Artur igang med hovedretten(foto:Torben Ager)

Alligevel var det Artur Kazaritski, der tog 1. pladsen efter sin hovedret, der bestod af grillet skinke, glaseret med brun farin og cambodiansk peber, samt sprøde bornholmske palthæsta med ristet kaffe.
En sejr han er meget ydmyg omkring: “Jeg føler mig ret privilegeret at vinde igen, jeg er bare superglad og meget, meget træt.”

(Artiklen forsætter under billedet)

Artur hovedret: Grillet skinke fra Bertels gris fra Dansk Cater, glaseret med brun farin fra Dansukker og cambodiansk peber samt aromatiske citrusurter.
Sprøde bornholmske palthæsta med ristet kaffe på ‘Humeco’ fra Lavazza, havregryn og karamelliseret kefirfløde 30 pct. fra Arla Unika samt blandende vilde urter fra Sømarken. (Foto:Henrik Freek Kvist Christensen)

 

Udover den prestigefyldte titel vandt Artur også nøglerne til en Audi Q6 e-tron i en måned, en Quooker Fusion Square og en præmiecheck på 40.000 kr.

(Artiklen forsætter under billedet)

Den helt nye Audi Q6 E-tron.( Foto:Torben Ager)

 

Seneste artikler

Fik du læst?