Anne Eltard Kvartet laver en musikalsk fest på Svanekegaarden

På søndag 27. september kl. 17 siger Svanekegaarden goddag til Anne Eltard Kvartet og på tirsdag kommer Trilleband og Mette Marchmann på besøg. To flotte musikalske arrangementer venter på os og Svanekegaarden tager alle mulige Corona-hensyn…

Anne Eltard Kvartet – i Svanekegaarden på søndag…

 

Anne Eltard er en velkendt gæst og besøgte senest Svanekegaarden med sine fortolkninger af Cornelis Vreeswijk, den herlige svenske troubadourDenne gang præsenterer Anne for første gang sit eget materiale, og da Anne er er en alsidig musiker, med et musikalsk ben i mange lejre, garanter hun at vi får en skøn koncert.

”Jeg lover, at vi laver en fest for dem, der kommer”.

Anne Eltard har en travl hverdag: Har udgivet to soloalbum, produceret CD’er, lavet lydkunst til installationer og forestillinger, komponeret og spillet til talrige danse- og teaterforestillinger, været studie-, reklame-, film- og gæstemusiker, spillet i tv og radio, turneret med bl.a. Burning Red Ivanhoe, Niels Skousen, Rasmus Nøhr, Bent Fabricius, Annisette, Thomas Koppel, Anne Marie Helger, Natasha og Michael Carøe. Lavet live radio og indslag til DR.

Foruden Anne, kapelmester – violin, sang, guitar og komponist, så  møder vi Regin Fuhlendorff på guitar, Anders Pedersen, percussion og Nicolai Land på kontrabas og ukulelebas.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Trilleband – kommer til Svaneke på tirsdag.

 

Allerede tirsdag 29. september kl. 19.30 møder vi Trilleband og Mette Marckmann – og ja det er, på nær en enkelt musiker, det ægte Trilleband.

Skuespilleren og sangeren Mette Marckmann har en årelang kærlighed til Trilles musik og fik i 2006, som den første, grønt lys af Trille til at optræde med hendes numre. Dette førte til en meget rost solocabaret på Cafe Liva. Og i 2014 samlede Mette, med Trilles velsignelse, det gamle Trilleband (Ole Fick (guitar), Øyvind Ougaard(piano) og Hugo Rasmussen (bas) og begyndte at turnere rundt i landet, Hugo Rasmussen blev afløst af Mads Vinding og i aftenens koncert er det Eva Skipper, der trakterer bassen.

Det er også med Trilles absolutte velsignelse, at Mette er trådt i hendes sted. At Mettes stemme og udseende smelter sammen med erindringen om Trille, er et udsagn som høres igen og igen. Samtidig formår hun at løfte sangene ind i nutiden. Så man kan roligt forvente, at en koncert med Trilleband og Mette Marckmann både vil frembringe tårer og latter.

Trilleband og Mette Marckmann har lovet Trille at blive ved med at spille hendes sange. Og efter hendes død er det orkesteret magtpålæggende at blive ved med at hive sange frem fra den skatkiste af numre, som Trille har efterladt.

 

Corona og koncerter

“Med regeringens seneste retningslinjer er det blevet endnu vanskeligere at afholde koncerter teaterforestillinger og foredrag, og man kan jo godt forstå, at folk er temmelig bekymrede som smittetallene ser ud lige nu”, siger administratoren på Svanekegaarden, Mie Hjort.

“På Svanekegaarden har vi siden vi genåbnede 12 juli holdt i omegnen af 30 arrangementer, og vi overholder alle retningslinjer. Vi har sprit, vi har afstand og vi har mundbind, hvis nogen skulle have glemt sit eget. Kort sagt, vi gør hvad vi kan, for at vores gæster skal føle sig så sikre, som man nu kan i disse tider.

Derfor håber vi at publikum vil møde talstærkt op (max 43), da publikums støtte er den eneste måde, kulturen kan overleve på”, slutter Mie Hjort.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?