Ane og Aqua skal til stævne på Østerlars Stadion

– men Aqua skal ikke med til DM i Aarhus. “Hun er ikke så vild med at køre i bil, så vi har aftalt, at hun bliver hjemme, og så kommer min Border Collie med til DM i stedet”, siger Ane Andersen med et smil.

Ane og den fem-årige Golden Retriever, Aqua. Hun skal ikke med til DM i rally-lydighed i Aarhus, køreturen er for lang, så hun får lov at blive hjemme. I stedet deltager Ane Andersen i de danske mesterskaber med sin Border Collie, Sherlock.

 

Alle ved, at hestesporten er en meget stor sportsgren på Bornholm, men det er hundesporten så sandelig også. Bare spørg bestyrelsesmedlem i Dansk Kennel Klubs kreds på Bornholm, Ane Andersen fra Vestermarie. Hun har selv tre hunde, to Golden retrievers og en Border Collie,

Også lørdag er der hundestævne på  Østerlars Stadion. Stævnet begynder kl. 10.30 og på lørdag er det rally-lydighed, det gælder. De deltagende hunde har alle prøvet de øvelser, de skal igennem,  men på lørdag bliver det i en rækkefølge, som de ikke kender.

 

Bornholm flot repræsenteret

Og der bliver masser at kigge på, for der deltager et sted mellem 30 og 40 hunde, siger Ane Andersen, der som altid glæder sig til et af øens hundestævner.

Og i begyndelsen af september er Ane en af de mange bornholmere, der deltager i det danske mesterskab, der holdes på ridesportscentret Vilhelmsborg ved Aarhus,

Faktisk blev Ane dansk mester i 2014 sammen med sin tredje hund, den nu 11-årige Golden Retriever Celina. I år skal hun deltage med Border Collien Sherlock, der kommer med i stedet for Aqua, der ikke er så glad for at køre i bil.

“Hun skal ikke ud på så lang en køretur, det bryder hun sig ikke om, så Sherlock kommer med i stedet”, siger Ane Andersen med et smil.

Ane Andersen vandt fornyelig et stævne på Bornholm med Border Collien Sherlock, der skal med til DM.  Til højre Lisbeth Zacho med Isa.

 

Og der deltager hele 21 hunde fra Bornholm i det danske mesterskab, hvor det forventes, at 70 hunde fra hele Danmark stiller til start.

“Det er en meget flot repræsentation fra vores kreds på Bornholm”, siger Ane Andersen.

Hendes  interesse for hunde er medfødt. Hun er vokset op med en kennel: Hendes forældre havde først en schäferkennel, nu driver de Golden Baltic Sea, en kennel for Golden Retrievers i Nyker.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »