Anders tager mod dine gamle briller – de bliver til nye

Anders Toft-Petersen indsamler kundernes gamle brillestel, så de kan blive genanvendt. Samtidig er Profil Optiks produktion af briller flyttet fra Asien til Sverige…

Anders Toft-Petersen viser sin “circular collection” fremstillet af genanvendte stel i forretningen på Store Torv. (Fotos: Torben Ager)

 

Ganske vist er Anders Toft-Petersen i dag iført en farvestrålende t-shirt uden grønne nuancer. Alligevel kan man med sindsro slå fast, at han og butikken er blevet meget grønnere.

Som et led i Synsam Groups bæredygtighedsagenda, som Profil Optik er en del af, flytter selskabet sin brilleproduktion fra Asien til Skandinavien med start i 2021. Den nyopførte brillefabrik vil fokusere på bæredygtig produktion og produktdesign samt cirkulære kredsløb, hvilket vil sige, at kundernes gamle brillestel bliver samlet ind – og senere forarbejdet til nye briller.

Fabrikken, som forventes at stå klar i efteråret 2021, bliver Nordens største og mest moderne produktionsanlæg til fremstilling af briller. Sammen med Ockelbo kommune i Sverige vil Synsam opføre fabrikken så bæredygtigt som muligt, både hvad angår valget af materialer og medarbejdernes sundhed.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Anders Toft-Petersen – laver kaffe med kærlighed.

 

Og det glæder Anders Toft-Petersen, der har haft sin Profil Optik i Rønne siden 2018:

“Ja, det er klart, at det glæder mig, for på den måde bidrager vi jo også til vores fælles mål om at gøre planeten renere og grønnere. Vi kommer jo til at spare en masse CO2-udslip alene på transporten”, siger han.

Anders fik en flyvende start på Store Torv, da hans forretning allerede i åbningsåret blev kåret som årets butik i den danske del af Profil Optik, ligesom hele kæden i år er nomineret til den flotte pris som årets bedste butikskæde.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Profil Optik i Rønne

 

Anders bidrager hertil ved at servere, siger flere, den bedste butikskaffe i miles omkreds:

“Det er fordi den er lavet med kærlighed”, siger han med et lille smil.

Og så nærmer vi jo os, lige så stille, den søde juletid, hvor Anders låner et hjørne ud af butikken til den lokale afdeling af “Børnenes julehjælp”, der kommer med juletræ og opfordring til at hjælpe økonomisk trængte familiers børn, så der også kan blive jul til dem.

Han og optiker Anita Bredvig arbejder til daglig i nydelige og lyse lokaler, der oprindelig for mange år siden var købmandsforretning. Når butikken lukkes, går turen hej til tre børn og kæresten, og så har han da for resten lige fundet en ny hobby: Han vil lære at sejle på paddleboard.

“Det er på tide, jeg lærer øen at kende fra vandsiden”, siger han med endnu et smil.

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?