Åbent Hus i Rønne Gamle Elværk

ENERGI: Bornholms Regionskommune og Bornholms Energi og Forsyning har siden 2019 deltaget i et europæisk projekt under Horizon Europe 2020, der er EU’s fremmeste forsknings- og innovationsprogram. Projektet afsluttes nu med en udstilling i Rønne Gamle Elværk

Kom til Åbent Hus i Rønnes Gamle Elværk i Lille Madsegade

 

Formålet med projektet, som regionskommune og Bornholms Energi og Forsyning her deltaget i, har været at undersøge, hvordan europæiske øer (herunder Bornholm) kan omstille deres energisystemer til mere bæredygtige energisystemer.

Og projektet afsluttes altså nu med en udstilling i Rønne Gamle Elværk i Lille Madsegade 34, og i den anledning inviteres til “Åbent Hus” tirsdag 28., onsdag 29. og torsdag 30. november fra kl. 16.30 til 18.

Med åbent hus-arrangementet vil projektgruppen give alle bornholmere en mulighed for at høre om projektet og dets resultater på Bornholm.

Opladning af el-biler

“På Bornholm har vi arbejdet med to områder: Smart opladning af el-biler og lagring af vedvarende energi. Mellem juli 2021 og september 2022 installerede vi en prototype af en hybrid ladestander på Campus Bornholm. Den innovative ladestation integrerede to hurtigladere til elektriske køretøjer og en batteriopbevaringsenhed, der blev opladt af det eksisterende solcelleanlæg på taget af Campus Bornholm”, lyder det fra projektgruppen, der fortsætter:

Vedvarende energikilder
“Derudover har vi i projektet undersøgt, hvordan vi i fremtiden kan forstå den komplekse vekselvirkning mellem en høj elproduktion fra vedvarende energikilder, primært sol og vind, og det fremtidige elforbrug, som skal gøres mere styrbart. Blandt andet ved hjælp af ny teknologi til lagring, Power-to-X og varmepumper i fjernvarmen,” lyder det fra projektgruppen, bl. a. bestående af  Emil-Sebastian Juul-Pedersen fra Bornholms Regionskommune samt Jörgen Westerdahl Edström og Torben Jørgensen fra Bornholms Energi og Forsyning.

“Kig forbi til en kop kaffe og få en snak med en fra projektgruppen – og se udstillingen. Der vil samtidig være mulighed for at se Energiø Bornholm udstillingen, der er sat op i samme bygning. Projektgruppen håber på at se mange af jer,” lyder invitationen.

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »

Dukketeater i Svanekegaarden

VINTERFERIE: Teatergruppen “Dansk Rakkerpak” viser dukketeater i Svanekegaarden  – forestillinger fredag og lørdag   Teatergruppen Teater FasterCool, også kendt som Dansk Rakkerpak,  gæster Svanekegaarden i

Læs mere »