A: Tilfreds med privatskoles klubtilbud

RØNNE: Claus Larsen-Jensen er godt tilfreds med at der blev flertal for at Rønne Privatskole kan indrette klubtilbud i to huse

Claus Larsen-Jensen. (Foto: Torben Ager)

“Jeg er godt tilfreds med, at det i erhvervs-, beskæftigelses- og boligudvalget lykkedes at skaffe et flertal for at få vedtaget, at de to huse Rønne Privatskole igennem to år har forsøgt at få tilladelse til ibrugtagning til klubtilbud i stedet for boliger, nu kan gennemføres, siger Claus Larsen-Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet i kommunalbestyrelsen.

Administrationen havde indstillet at sige nej til Rønne Privatskole, og havde krævet , at der skulle være boliger i de to huse.

God begrundelse
“Jeg og Socialdemokratiet er da ikke generelt tilhængere af, at boliger overgår til andre formål. Men der er jo situationen, der skal afgøre, om det har fornuft. På det forrige udvalgsmøde havde BRK’s administrationen indstillet nedlæggelse af boliger, de disponerede over, fordi der var en god begrundelse herfor. Og det er der også med Rønne Privatskoles ansøgning til at de to huse kan anvendes til klub,” siger han og fortsætter:

“For det første har de haft en sag kørende i to år. For det andet er det helt afgørende, at når man, som Rønne Privatskole ligger, som de gør i Rønne, så ligger de ”som et indeklemt husmandssted” uden muligheder for udvidelser. Og det hæmmer skolens udviklingsmuligheder. Og det kan vi ikke byde dem,”siger Claus Larsen-Jensen og slutter:

Skrigende behov
For det tredje, så skal husene jo rumme et klubtilbud, der er et skrigende behov for på Bornholm. Derfor skal vi da ikke hindre, at det kan etableres. Husenes haver giver samtidig udendørsarealer for skolen og klubben, og forbedrer hermed Rønne Privatskoles muligheder. Her må sund fornuft og principper ikke hindre, at det kan ske,” siger Claus Larsen-Jensen.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »