Velkommen i Tivoli – hvis du tør!

Tivoli fejrer Halloween efter alle kunstens regler med over 20.000 græskar, mens en snigende uhygge breder sig i den gamle have. Og lørdag kåres Danmarksmesterskabet i Kæmpegræskar…

Tivolis personale er klar til Halloween. Du er også velkommen – hvis du tør

 

Der er måske en del fra øen, der skal en tur til hovedstaden i efterårsferien, og hvis man er til Halloween, så er der over 20.000 græskar, masser af Halloween-boder og forlystelser klar i Tivoli. Men pas på – uhyggen kryber ind under huden i den gamle have…

Blandt årets nyheder er Kirkegaarden med levende døde i området ved de Hængende Haver på kanten af Tivoli-søen. Det nye, scary område er bevist placeret i yderkanten af Tivoli for bedre at kunne sprede gæsterne ud over alle forlystelseshavens 82.000 m2. Halloween i Tivoli finder sted fra fredag 9. oktober til søndag 1. november og følger alle COVID-19 restriktioner og anbefalinger, så gæsterne er sikret en tryg oplevelse.

Tivoli har siden 2015 investeret over 26 millioner kroner i efterårssæsonen, hvilket understreger efterårssæsonens betydning for forlystelseshaven. Når Tivoli for 15. gang tager hul på Danmarks største Halloween event, der løber over tre uger, bliver det bl.a. med 21.825 forskellige græskar samt et nyt område, hvor gæsterne bliver udsat for gys.

Nyt område til gys og hvin

På få år har Halloween i Tivoli udviklet sig til at blive den største efterårsbegivenhed i Danmark. Blandt gæstemagneterne i år er området med de Hængende Haver fra 1955, som forvandles til et scary-område med levende døde på Kirkegaarden. Når mørket sænker sig over Tivoli klokken 17, og flagermusene svæver lydløst over Tivoli-søen, vækkes Kirkegaarden til live. I ly af mosekonebryg, nattens skygger og lyden fra de lindetræernes svajende trækroner, vil de modigste gæster nå hele vejen gennem Kirkegaardens snoede stier. Gæsterne kan på deres vej møde ”fortabte sjæle” i form af skuespillere, der sammen med dekorationer, lys- og lydkulisser skal få dem til at gyse.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Der er over 20.000 græskar i Tivoli til Haloween

 

Tivoli forventer, at det trækker stikket hjem hos gæster med hang til gys sammen med Det Hjemsøgte, Tivolis scaryhouse. Programmet tæller også DM i kæmpegræskar, udskæring af Danmarks største græskar, børneforestillinger samt Monsters Night Out optog mm.

Kæmpe græskar

For 13. gang afholdes DM i Kæmpegræskar i Tivoli, og konkurrencen foregår foran Nimb. I år er der ni deltagere i finalen, der finder sted lørdag 10. oktober klokken 11.30. Sidste år blev det Jens Peder Skønager fra Ribe, der vandt med et græskar på 446,3 kilo. Vejret i år har været godt, så meldingerne fra græskar-deltagerne er, at de har ambitioner om at slå Danmarksrekorden på 589,4 sat i 2018. Måske endda også den nordiske rekord, der lyder på svimlende 857 kg. Ifølge tilbagemeldinger fra græskardyrkerne er der reel chance for ny rekord i år.

For de mindste

Rasmus Klump, Græskarmanden og Flora optræder for de mindste med hele forskellige forestillinger: Pandekageskurken og forestillingen: ”Slik eller ballade”. Der bliver hver dag spillet fire forestillinger, og instruktøren bag forestillingerne er Susanne Breuning. For at kunne have fuldt styr på afstandskrav og det maksimale antal tilskuere, er forestillingerne flyttet fra Plænescenen ind i Glassalen, hvor gæsterne kan sidde med tomme stole imellem sig, og der aldrig bliver lukker mere end 350 gæster ind til hver forestilling.

Kom hvis I tør

24. oktober går det løs med ca. 200 monstre i Haven, når Monsters Night Out i to optog indtager Tivoli. De gennemført udklædte monstre med sår, hugtænder og bloddryppende effekter kommer for at teste scary områderne i Tivoli. De møder op foran Hovedindgangen til Tivoli kl. 18.30, for derefter at give sig i kast med Havens forlystelser til skøn skræk og glæde for de øvrige gæster, der får en ekstra oplevelse.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Tivoli kårer Damarks største græskar

 

Halloween I Tivoli:

  • Der sælges ca. 1386 meter candyfloss (3466 stk.) svarende til 22 gange Det gyldne Tårn´s højde
  • Der sælges 30.328 kopper kaffe og sættes de oven på hinanden rammer de en højde 10 km
  • Hvis Tivoli stabler samtlige solgte franske hotdogs ovenpå hinanden ville de nå højere op end Burj Khalifa (Dubai, verdens højeste bygning på 828 meter)
  • Der sælges mere end 500 kopper kakao med flødeskum, hvilket svarer til 11.998 kopper
  • Der skæres mere end 30.024 skiver flæskesteg i hånden alene til flæskestegssandwich
  • Der bruges mere end 35 kilo majs til at poppe popcorn til gæsterne
  • Der håndsteges mere end 2.555 frikadeller

Seneste artikler

Fik du læst?