Mesterskab på den rene pløjemark

Ann-Sofie K. Olsen deltager som eneste kvinde i Bornholmsmesterskabet i pløjning, der finder sted på søndag i Aakirkeby. Mesterskaberne arrangeres af Bornholms Køreselskab, der har eksisteret siden 1979 og som har arrangeret det danske mesterskab i pløjning hele to gange.

Ann-Sofie K. Olsen – deltager i BM i pløjning på søndag med Maggies McCoy

 

Af Pernille Lindblom

På søndag 4. oktober fra kl. 9 til 12 er det muligt at opleve ægte hestekræfter og frisk landluft, når der dystes om titlen som Bornholmsmester i pløjning med hest.

Bornholms Køreselskab er vært ved disciplinen, der jo i gamle dage gav mad på bordet, men som i dag er perfektioneret i en konkurrence. Bornholmsmesterskabet har været holdt på øen, så vidt vides hvert år, fra køreselskabets start i 1979, ligesom man har haft fornøjelsen af at arrangere Danmarksmesterskabet hele to gange.

”Det er en spændende konkurrence, for det gælder samspillet mellem heste og kusk og om at lave den helt korrekte pløjning både i retning, dybde og bredde” fortæller Ann-Sofie K. Olsen.

Fire kuske deltager

Hun deltager som eneste kvinde  – og med kun én hest spændt for ploven, Maggies McCoy.  De øvrige tre kuske , der deltager i konkurrencen, pløjer med to heste hver af racerne Fjordheste og Frederiksborg.

Vinderen modtager en vandrepokal og en roset samt en præmie sponseret af Land og Fritid i Aakirkeby.

Plovkroen vil være åben for salg af varme drikke og kager, så vel mødt på Skørrebrovejen 11 i  Aakirkeby på søndag.

Seneste artikler

Fik du læst?