Unge skal sikres en god overgang

Dialogmøde på Campus Bornholm: Fokus på at skabe gode og meningsfulde overgange for elever, der afslutter grundskolen og går i gang med en ungdomsuddannelse.

Dialogmøde på Campus Bornholm om unges overgang fra den ene uddannelse til den anden.

 

Så er der spændende dialogmøde på Campus Bornholm. Det finder sted tirsdag 21. september kl. 15 på Campus Bornholm i Rønne.

De seneste års afslutninger på grundskoleforløb og opstart på ungdomsuddannelsesforløb har været alt andet end de plejer. Eleverne i grundskolen har været udsat for aflysning af aktiviteter, der kunne inspirere til og gøre den enkelte klogere på valget af ungdomsuddannelse.

Undervisning hjemme

Der har – både i grundskole og på ungdomsuddannelserne – været prøvet helt uanede kræfter i det uopdyrkede land ”Nød- og Hjemmeundervisning”, og vi er nu alle optagede af at hive læringspotentialet ud af netop denne anderledes periode for at kunne forberede os endnu bedre til kommende indsatser

Ungdommens Uddannelsesvejledning inviterer til et årligt dialogmøde på tværs af grundskole, ungdomsuddannelser og uddannelsesvejledning. Dialogmødets formål er primært at få en dialog om hvordan vi i fællesskab – på tværs af sektorer og institutioner sikrer gode overgange. I år er ikke anderledes.

Positive effekter

Alligevel har vi i år valgt at ”slå et lidt større brød op”. Vores traditionelle dialogmøde består primært af lokale ledere og lærere i grundskolerne og på ungdomsuddannelserne samt en håndfuld uddannelsesvejledere, men i år har vi i fællesskab valgt at invitere Ane Qvortrup med ind i dialogen.

Ane er forsker og professor på Syddansk Universitet og har i de seneste år skrevet og forsket meget i de (især positive) effekter, der også er kommet ud af Corona-krisens nye undervisningsmuligheder, rammer, miljøer og fællesskaber.

Ane vil i sit oplæg have fokus på trivsel – og hvad der gør at elever trives. På elevernes læringslyst. Og på de prioriteringer, som elever laver i forhold til deres skolegang.

Tilmelding

Der er sendt invitationer ud til grundskoler og uddannelsesinstitutioner til dialogmødet. Af hensyn til forplejning og lokaledimensionering er tilmelding til dialogmødet nødvendig. Hvis der er enkelte interesserede i dialogmødet, som endnu ikke er tilmeldt, kan tilmelding ske ved at sende en mail til uub@brk.dk med angivelse af navn og skole/institution senest fredag 17. september 2021.

Seneste artikler

Fik du læst?