450 bornholmere på udflugt til Kriegers Flak

450 bornholmere er netop taget på udflugt med “Hammershus” til Skandinaviens største havvindmøllepark

450 bornholmere er lige nu taget på udflugt til Skandinaviens største havvindmøllepark (Foto: Finn Edvard)

 

Færgen “Hammershus” sejlede i morges fra Rønne Havn med borgmester Thomas Thors og andre 450 bornholmere ombord, der alle skulle på dagsudflugt til Skandinaviens største havvindemøllepark “Kriegers Flak”.

På turen skal unge og ældre bornholmere være med og for første gang komme helt tæt på den store havvindmøllepark, som er blevet udskibet fra Rønne Havn.

(Fortsættes under billedet)

Havmølleparken Kriegers Flak øger den danske vindkraftproduktion med 16 pct.  og er i stand til at dække det årlige energiforbrug i omkring 600.000 danske husholdninger.

Kriegers Flak er et lavvandet område i Østersøen mellem Danmark, Sverige og Tyskland. Havområdet er af alle tre lande udpeget til produktion af vindenergi.

Havmølleparken er placeret i et 132 km2 stort område.

Mod sydøst ligger den tyske havmøllepark Baltic II på 288 MW, og mod nord har Vattenfall rettighederne til at opføre en svensk pendant til den danske Krigers Flak havmøllepark.

Udflugten i dag er arrangeret af Rønne Havn, Vattenfall og Siemens Gamesa og havvindmølleparken blev officielt indviet i forgårs med kronprins Frederik i spidsen.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?