200.000 kr. sikrer fortsat hjælp til udsatte familier i Rønne

Familienetværket Rønne, der drives i samarbejde mellem Blå Kors og frikirken Rønne Vineyard, har modtaget en bevilling fra Socialstyrelsen, som gør det muligt at fortsætte og udvikle arbejdet blandt udsatte familier lokalt i Rønne.

Familienetværket Rønne, der drives af Blå Kors og Rønne Vineyard, hjælper trængte familier i Rønne. (Foto: Jens Peter Engedal.)

 

Familienetværket Rønne, der er et samarbejde mellem Blå Kors Danmark og frikirken Rønne Vineyard, har modtaget 200.000 kr. i støtte fra Socialstyrelsens pulje til støtte af frivilligt socialt arbejde.

I familienetværket kommer der familier og enlige, der af den ene eller anden årsag er pressede i hverdagen. Det kan være sygdom, økonomi, misbrugsproblemer, ensomhed eller noget helt andet. Fælles er ønsket om og behovet for et godt fællesskab.

Frivillige medarbejdere

Familienetværket drives primært at frivillige medarbejdere, og derfor kommer støtten på de 200.000 kr. også til at gøre en stor forskel.

“Det er en kæmpestor glæde i den her udfordrende tid, at vores familienetværk har fået støtte et år frem. Vi har lige taget imod ansøgninger til Børnenes Julehjælp – Bornholm 2022, og vi kan klart se, at udsatte familier er særligt pressede i år. Derfor er der virkelig brug for den her indsats med et hjertevarmt netværk hen over året og ikke kun til jul,” siger Kasper Thorskov, der er leder af Familienetværket Rønne.

Fællesskabet gør en forskel

I Familienetværket Rønne har de fokus på det gode fællesskab med plads til alle, hvor man både har mulighed for at snakke og blive hørt, og hvor man også kan få hælp til hverdagens udfordringer.

“I Familienetværket deler vi liv med hinanden og hjælper hinanden. Nogle gange giver vi også praktisk hjælp, hvis der er et særligt behov for det. Men ellers er det i høj grad bare det at være en del af et fællesskab, hvor man bliver set og hørt og føler sig forstået og værdsat, der måske gør den største forskel,” siger Kasper Thorskov.

Gode erfaringer

Også hos Blå Kors Danmarks generalsekretær Christian Bjerre er der glæde over bevillingen fra Socialstyrelsen.

“Vi har rigtig gode erfaringer med, at vores familienetværk rækker ud til mange udsatte mennesker i nærområdet og tilbyder et godt netværk og ofte også konkret hjælp til udfordringer i hverdagen, derfor er vi meget glade for bevillingen, som giver os mulighed for fortsat at hjælpe sårbare familier og enlige på Frederiksberg,” siger Christian Bjerre.

Familienetværket mødes hver tredje søndag kl. 10.30 i Rønne Vineyards baghus på Store Torvegade 47. Der er gratis at komme i familienetværket, og der er altid gratis fællesspisning og gratis aktiviteter. Der kommer omkring 50 deltagere hver gang.

Seneste artikler

Fik du læst?