11 lystfiskere fik hver bøde på 2.500 kr.

LYSTFISKERI: Det blev en dyr tur for en gruppe lystfiskere, der torsdag aften blev mødt af Fiskerikontrollen i havnen i Hasle

Fiskerikontrollen på arbejde i havnen i Hasle.

 

Fiskerikontrollen kunne torsdag aften afdække det, der blev betegnet som “grove overtrædelser” af fiskerilovgivningen på Hasle Havn, hvor de under en kontrol fandt 426 torsk ombord på et pilkefartøj med 11 lystfiskere.

Ombord på fartøjet kunne fiskerikontrollørerne konstatere, at alle lystfiskere havde indløst fisketegn. Alt så ud til at være i skønneste orden, indtil pilkebådens fryser blev kontrolleret. Her fandt kontrollørerne 334 rensede torsk og 183 torskefileter. Dermed havde lystfiskerne fanget mindst 426 torsk, selvom man ifølge reglerne kun må hjemtage 1 torsk pr. fisker pr. dag.

Ingen af lystfiskerne ombord ønskede at vedkende sig de mange torsk. Politiet blev derfor tilkaldt, og på baggrund af deres efterforskning erkendte de 11 lystfiskere det ulovlige fiskeri.

Bøde på 2.500 kr.
Ifølge reglerne må man hjemtage én torsk om dagen, så lystfiskerne fik derfor udleveret to torsk hver, for deres 2-dages fiskeri, mens de 404 ulovlige torsk blev konfiskeret. Lystfiskerne fik hver en bøde på kr. 2.500,- for deres overfiskeri af torsk og bliver frakendt retten til at drive lyst- og fritidsfiskeri i op til et år.

“På grund af den lave bestand af torsk i Østersøen er der indført restriktioner på det antal torsk, som lystfiskere må fange. På øst og nordøstsiden af Bornholm er det forbudt at ilandbringe torsk, mens man på den vestlige og sydvestlige side af Bornholm må fange én torsk, hvis fiskeriet foregår indenfor seks sømil. Det er en bekymrende adfærd, vi ser fra de 11 lystfiskere på Hasle Havn. At fiske mere end 400 torsk end man må, må tolkes som en ligegyldighed for reglerne og for torskens overlevelse i Østersøen,” sigerudtaler Claus Wille, kontorchef i Fiskeristyrelsen og slutter:

“Vi har den seneste tid modtaget flere anmeldelser om ulovligt lystfiskeri fra turbåde på Bornholm. Det er bl.a. på baggrund af disse anmeldelser, at vi har gennemført torsdagens kontrol af pilkefartøjet og de 11 lystfiskere i Hasle Havn. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi i aftes fik sat en stopper for det ulovlige fiskeri, siger Claus Wille.

Seneste artikler

Fik du læst?