10 år med Værftet i Nexø

FØDSELSDAG: På søndag 23. juni er det ti år siden Værftet slog dørene op til legelandet for første gang.

Værftet – fejrer fødselsdag

 

På søndag 23. juni kan værftet i Nexø fejre 10 års fødselsdag.

Forud for åbningen af Værftet, lå en del år med bygning af ramper i et nedlagte skibsværft, som efterhånden tog form som en skaterhal. Årene gik, og de unge skaterdrenge blev til voksne mænd, som fik små børn. Nu manglede de et sted at gå hen for at have fællesskab med hinanden, og et sted hvor børnene kunne lege.

Derfor gik en gruppe håndværkere og kunstnere i gang med at bygge og male et legeland. Det tog tre år med frivillige kræfter og gode idéer, og med god inspiration fra Bibelens fortællinger som tema for legelandet. Sankt Hans aften i 2014 stod frivillige klar til at tage imod en masse legende børn for første gang.

25.000 gæster
I dag besøges Værftet af ca. 25.000 gæster årligt, og hver uge kommer ca. 100 børn til klub og fællesskab. For at fejre alle de mange fællesskaber og venskaber, det gennem årene er blevet til, fejrer Værftet fødselsdag på søndag.

Det bliver med gratis entré fra kl. 12 til 19 og med slush ice, candyfloss, popcorn, boller og drikkelse, som kan købes til bare 10 kr. Der vil også blive fortalt om klubarbejdet og flygtningeprojektet. Gospelkoret Amazing holder koncert i Værftets skaterhal kl. 14  – og det er gratis for alle.

Fra kl. 16 vil der være Sankt Hans på pladsen foran Værftet med boder, bål, fakkeloptog mm.

Seneste artikler

Fik du læst?