Tine har solgt sit Gjestehuz

Norske Tine Fangel har solgt sit populære “Gjestehuz” på Strandvejen i Allinge – nu skal der være tid til kæresten og de mange interesser…

Tine Fangel – klar til et nyt kapitel (Foto: Finn Edvard)

 

TURISME: De mange stamkunder fælder en lille tåre, men ønsker alligevel norske Tine Fangel kæmpe tillykke med salget af hendes meget populære pensionat “Tines Gjestehuz”, der ligger på Strandvejen i Allinge.

Den norske værtinde runder af efter 14 sæsoner i Allinge – sæsoner, hvor hendes hyggelige sted er blevet kendt overalt i Europa, og hvor stamkunderne er vendt tilbage igen og igen for at komme “hjem” til Bornholm.

For i Gjestehuzet (navnet er en blanding af norsk og bornholmsk) har der fra den første dag været en særlig, hjemlig atmosfære, som folk fra mange forskellige lande har lært at sætte stor pris på.

Husk at nyde livet

Da Corona-epedimien brød ud var det med bange anelser, at Tine så fremtiden i møde – resultatet var dog nogle nærmest overvældende sæsoner for hele turistbranchen på Bornholm, fordi bl.a. så mange danskere valfartede til øen for at holde ferie et smukt sted – indenfor landets grænser.

Også Tine fik meget travlt, det samme gjorde hendes personale, men nu synes hun alligevel, at arbejdspresset blev for stort, og så skal man jo også huske at nyde livet “inden man bliver for gammel”, som hun siger.

Afsked med vemod

Tine Fangel åbnede sit pensionat på Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts 2008 – og så begyndte et sandt eventyr i hendes liv.

Hun var kommet til øen som turist en halv snes år tidligere – og blev så forelsket i Bornholm, at hun ville have sommerhus her. Det blev i stedet til et pensionat, og trods meget arbejde har hun nydt hver eneste dag i Gjestehuzet.

“Da salget var vedtaget, måtte jeg også lige gå en tur rundt i haven og var meget tæt på at fælde en tåre”, fortæller hun.

Tak til mange

Tine siger tak til sine mange samarbejdspartnere gennem årene: Leverandører, personale og alle andre, der har hjulpet til.

“Uden en helt fantastisk opbakning fra alle de mange mennesker, havde det ikke kunne lade sig gøre at drive stedet”, siger hun.

Tines Gjestehuz i Allinge- solgt pr. 1. januar 2022.

 

Og hun retter en særlig tak til kæresten Jonni, der også har gjort en kæmpe indsats gennem årene. Tine har en plan om købe en autocamper og køre rundt i hendes smukke hjemland sammen med ham og få det daglige arbejdspres med pensionatet lidt på afstand. Senere køber hun også sommerhus på Bornholm – som det jo oprindelig også var meningen, hvis ikke der var kommet et pensionat i vejen. Til daglig skal hun bo med kæresten Jonni i huset i Allinge.

Åbent til 31. oktober

Tilbage sidder en stor skare turister og andet godtfolk, der nu skal finde et andet sted at overnatte, når turen går til Bornholm. Det bliver ikke nemt at finde en erstatning for det populære pensionat og Gjestehuz i Allinge…

Tine har solgt til en enhvervsmand, der har sine egne planer med stedet, og han får udleveret nøglerne 1. januar 2022. Tine selv holder sit pensionat åbent til 31. oktober.