Smuk musik og finurlige historier

Søndag eftermiddag kunne publikum opleve en af Danmarks fine violinister i Domen i Allinge. Det var bornholmske Ditte Fromseier fra duoen Fromseier Hockings, der også består af skotske Sigurd Hockings.

Fromsejer Hockings i Domen i Allinge. (Foto: Torben Severinsen / Musikhuzet)

 

Den bornholmske violinist Ditte Fromseier spiller en violin, der kan spille op til alt, hvad man har hørt indenfor folkemusikken. Det hørte man søndag eftermiddag i Domen i Allinge, hvor hun spillede sammen med Sigurd Hockings i duoen “Fromsejer Hacking” i Domen i Allinge.

Hun har bl.a. akkompagneret Niels Hausgaard og også medvirket i de musikalske tv-udsendelser fra Mariehaven.

Ditte Fromseier og Sigurd Hockings, med skotske rødder,  mødte hinanden 2003, mens de begge var studerende. De var tiltrukket af hinandens stærke drive og intense musikalske energi. Snart efter startede de deres første fælles band, og siden da har de spillet sammen i mange forskellige konstellationer over hele verden.

Privat bor de nu på Fyn i byen Øksendrup, hvor det årlige højdepunkt er generalforsamlingen i det lokale vandværk, som duoen fortalte med et glimt i øjet.

Fromsejer Hockings

I 2010 blev de inviteret til at optræde som duo på North Atlantic Fiddle Convention i Skotland, og duoen Fromseier Hockings var en realitet. De fandt hurtigt ud af, at duoformatet var en fantastisk måde at udfordre sig selv musikalsk  – og til at skabe ny musik i fællesskab.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Fromsejer Hockings – alias Ditte Fromseier og Sigurd Hockings

 

De smukke melodier og sange er inspireret af deres omgivelser og folkene i dem. Der er melodier opstået i flyveren, hos violin reparatøren på Gasværksvej på Vesterbro, en om rabarber, samt en bornholmsk folkesang. Stemmer og instrumenter blandes i et personligt univers og det hele bundet sammen af finurlige historier om musikken.

Koncerten var arrangeret af Musikhuzet Bornholm.

 

Seneste artikler

Fik du læst?