Rønne Theater med i ny frimærkeudgivelse

I år er en vigtig milepæl i dansk scenekunsts historie. Det er 300 år siden, at de første replikker blev sagt på dansk på de skrå brædder. I anledningen af jubilæet markerer PostNord dansk teaters betydning med et nyt frimærkeark, hvor også Rønne Theater er med.

PostNord Danmark udgiver 21. september 2022 et miniark med fire frimærker i anledning af dansk teaters 300-års jubilæum. Det bornholmske bidrag står yderst til venstre – inskriptionen fra scenen på Rønne Theater “Lær livets visdom af livets optrin”.

 

“Hos PostNord vil vi gerne hylde det signifikante jubilæum. Derfor udgiver vi i samarbejde med foreningen Dansk Teater 300 år et nyt frimærkeark, der illustrerer den mangfoldighed og de mange facetter, som scenekunsten rummer. På arket møder vi alt fra Jeppe på Bjerget og balletten Kameliadamen – til den mere moderne teaterkoncert Gasolin. Det er et helt bevidst valg, der skal portrættere teaterets historie gennem tiden.”

Således siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord. Han fortsætter:

“I PostNord er vi stolte over at kunne bidrage til den nationale fortælling. Med vores design af frimærkearket, har vi indarbejdet teaterets dynamiske mangfoldighed. I mødet mellem nyt og gammelt, har vi bundet en lille visuel sløjfe af 300 års vigtig dansk kulturhistorie.”

Dansk kulturskat

Også Rønne Theater er med på frimærkearket i form af inskriptionen fra scenen på Rønne Theater “Lær visdom af livets optrin.”

Med frimærkeudgivelsen vil PostNord vise, hvordan passion og dedikation til kunsten kan sætte aftryk og blive en del af den danske kulturskat. Det gælder forestillinger på de store nationale scener, såvel som de mindre regionale. Scenekunsten er vigtig og betydningsfuld for hele samfundet, hvilket afspejles og illustreres i arket, hvor både Folketeatret og Vendsyssel Teater repræsenteres.

“Vi er både meget stolte og beærede over de frimærker, som PostNord nu udgiver. Vi er ovenud lykkelige for, at PostNord, som vi, føler at dansk teater fortjener en fest,” siger Alette Scavenius, der er kunstnerisk leder i Dansk Teater 300 år.

De fire nye frimærker sættes til salg fra onsdag 21. september og kan købes på postnord.dk. Miniarket med frimærkerne koster 48 kr.

Seneste artikler

Fik du læst?

Kirkeklokker og kanoner

Lørdag aften genlød Musikhuzet af kirkeklokker og kanoner. Det var bandet Almost AC/DC’s éntre på scenen, og så var der ellers dømt hard rock i Rønne.  

Læs mere »