Fornemt bornholmske kunsthåndværk i seks uger

Store oplevelser venter, når den første udgave af Bornholms Craft Weeks finder sted fra 11. september.

Bornholmske kunsthåndværkere har et flot ry og har medvirket til at øen er kendt ud over landets grænser.

 

Med et stort og ambitiøst program afholder Makers Island for første gang Bornholm Craft Weeks og viser mangfoldigheden og kvaliteten af Bornholms kunsthåndværk fra den 11. september og seks uger frem.

Og der er god grund til at være stolt af de bornholmske kunsthåndværkere. Bornholm er kendt langt uden for øens og landets grænser for sine mange dygtige kunsthåndværkere, hvilket den prestigefyldte anerkendelse som World Craft Region vidner om.

Derfor sætter øen i efteråret spot på kunsthåndværket i et seks ugers langt forløb med udstillinger, workshops, master classes, temaevents, auktioner og meget mere. Der bliver mulighed for at opleve eksperimenterende og nytænkende glaskunst fra 31 europæiske lande i biennalen European Glass Context, eller tage på rejse i den bornholmske lers historie og besøge øens kunsthåndværkere i deres åbne værksteder og se dem arbejde.

Besøgende kan lære at mestre leret på drejeworkshops eller modellere egen vase, og de professionelle har mulighed for at deltage i master classes med bl.a. keramiker Michael Geertsen eller dykke ned i eksperimenter med glasur og raku.

Kunsthåndværk i verdensklasse

”Vi glæder os til at vise hvorfor Bornholm er udnævnt til World Craft Region, den højeste udmærkelse inden for kunsthåndværk i verden” udtaler Dorthe Møller Paulsen, sekretariatsleder i Maker ́s Island Bornholm og fortsætter: ” Programmet for Bornholm Craft Weeks viser netop hvorfor øen fortjener titlen. Du kan opleve kunsthåndværk i verdensklasse, særudstillinger, åbne værksteder og se kunsthåndværkerne arbejde. Der er oplevelser for både professionelle kunsthåndværkere og for interesserede gæster i programmet. Velkommen til Bornholm Craft Weeks.”

Unikke oplevelser

Bornholm Craft Weeks lægger stærkt fra land den 11. september med glasbiennalen European Class Context og derfra står de unikke kunsthåndværkeroplevelser i kø de næste seks uger.

Makers Island Bornholm er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm. Samarbejdet skal udmønte Bornholms titel som World Craft Region i konkrete aktiviteter, der sikrer synergier, promovering, kompetenceudvikling og internationalisering. Bag Makers Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Det Kongelige Akademi i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm og Bornholms Regionskommune.

page2image47708224 page2image47706304 page2image47709952 page2image47707456

Seneste artikler

 

Fik du læst?

21-årig anholdt efter uro

Lørdag nat kl. 02.00 i Rønne optrådte en 21-årig mand provokerende over for politipatruljen og råbte diverse skældsord, hvorfor manden blev bortvist fra stedet. Senere

Læs mere »