Elever på Åvangsskolen bliver sommerfugle-ambassadører  

På Åvangsskolen skal en flok elever lære alt om sommerfugle, de skal selv opdrætte sommerfugle og de skal plante buske og blomster, som sommerfuglene elsker.

Eleverne fra Åvangsskolen i Rønne skal være sommerfugle-eksperter.

 

Elever fra Åvangsskolen i Rønne bliver under årets Naturvidenskabsfestival forvandlet til sommerfugle-eksperter. De skal opdrætte sommerfugle, passe larverne indtil de er udviklet og flyveklare, de skal skaffe sig viden om sommerfuglenes liv, og som sommerfugleambassadører skal de til foråret videregive deres viden til de mindste klasser.

Eleverne får også jord under neglene, når de skal tilplante et reservat, som både larver og flyvende sommerfugle kan lide. Der skal både plantes sommerfuglebuske, lavendler, gemserod og purpursolhat – og endda brændenælder.

”Vi vil gerne gøre børnene klogere på naturen. Vi skal åbne børnenes syn på sommerfuglene og vi støtter op om, at vi skal have sommerfuglene tilbage i naturen på alle de måder, vi kan”, siger lærer Christian Buchholt.

Stoltze kommer på besøg

I løbet af ugen får eleverne besøg af sommerfugleekspert Michael Stoltze, som vil dykke ned i, hvorfor vi har brug for sommerfugle, og hvordan vi kan hjælpe dem i naturen.

”Vi håber, at det giver eleverne et indblik i naturen og hvordan man passer på den – og at de også får lyst til at passe på den! Vi forventer, at de får mere lyst til at passe på det hele, når de selv har været med til at lave det,” siger Christian Buchholt.

Bornholm bliver ”Helt vild”

Også i år står Bornholm på den anden ende, når Naturvidenskabsfestivalen afvikles i fem dage fra 27. september til 1. oktober. Det er en uge for naturvidenskab og grøn dannelse under årets tema ”Helt vildt”.

Skoletjenesten Bornholm står klar med ikke mindre end 120 aktiviteter og undervisningstilbud til at støtte op om skolernes naturfaglige undervisningsforløb. Alle tilbud er gratis og dækker alt inden for temaet ”Helt vildt” fra det vilde liv med jægeren, feltundersøgelse af plantearter, historiens vilde vingesus, ålens vilde hemmeligheder, vild mad, dissekering af mus og meget mere.

Viden og handlekraft

I alt deltager omkring 130.000 børn og unge over hele Danmark i den store, nationale Naturvidenskabsfestival under temaet ”Helt vildt”. I uge 39 arbejder eleverne i tusindvis af forskellige varianter og projekter med både den vilde og den tæmmede natur og undersøger, hvordan vi mennesker påvirker miljøet lokalt og globalt.

Alle taler om biodiversitet

”Alle taler om natur, biodiversitet og bæredygtighed. Men uden viden og handlekraft hos den enkelte helt ned i børnehøjde, dør det hele hurtigt ud igen. Her får eleverne alle sanser i spil, når de arbejder fysisk med naturens elementer. På den måde oplever de, at naturfag kan bruges til at påvirke deres egen hverdag og skabe forandringer,” siger projektleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen.

   Årets store fejring af naturvidenskaben og dens muligheder arrangeres af Astra – det nationale naturfagscenter, der bistår skolerne med undervisningsforløb, materialer og inspiration. Festivalen er 100 procent fond-finansieret.

 

Seneste artikler

Fik du læst?