Der skal godt med øl i gryden

Fire gastronomiske talenter går løs med kokkeknive og stegepander tirsdag 19. januar, når kokkekonkurrencen “Sol over Gudhjem” afvikler sin lillebror, “Rising Star” – heriblandt Amanda Gønning, der tidligere har været bag komfuret hos Stammershalle Badehotel og Hotel Nordlandet…

Der skal øl i gryden, når vinderen af “Rising Star” skal findes.

 

Der kommer godt med øl i gryderne, når fire finalister skal dyste om den ærefulde titel som vinder af talent-kokkekonkurrencen “Rising Star”, der skal holdes ved Melstedgaard tirsdag 19. januar.

Selvom de fire deltagere først får afsløret råvarekurven på dagen for konkurrencen, kan vi allerede nu afsløre at en af øllerne, Yakima IPA, Brown Ale og Saaz Blonde, skal indgå i hovedretten.

God mad i Toriono

Til vinderen af kokke-talentkonkurrencen er der en check på 20.000 kr. og en gastronomisk inspirationstur til Torino. Den norditalienske by er valgt, fordi kaffeproducenten Lavazza er med til at inspirere og støtte Danmarks næste generation af stjernekokke. Vinderen af Rising Star får en ekstraordinær oplevelse med Lavazza Gourmet Class i Torino, hvor han eller hun  bliver introduceret til italienske smagsoplevelser og får inspiration til at integrere ingredienser på nye måder.

“Vi håber på, at vinderen kan tage en masse inspiration med hjem” siger Peter Falk, administrerende direktør hos Lavazza Danmark.

Det er fire talentfulde unge mennesker, der kommer fra flere steder af landet, der skal deltage i kokkekonkurrencen. De har alle fire bevist, at de kan begå sig i et køkken, der kræver knivskarpe serveringer. De fire deltagere er:

Eigil Bundsgaard Jensen – Hotel Frederiksminde
Luca Alticozzi – Henne Kirkeby Kro
Amanda Peldrup Grønning – Restaurant Kanalen
Kasper Klitten Byrsing – Restaurant Sletten

Amanda Grønning – har tidligere slået sine folder på Bornholm. (Foto: Henrik Freek)

 

Amanda Grønning har tidligere arbejdet på Stammershalle Badehotel samt på Hotel Nordlandet.

Ideen bag i Rising Star er, som man kender det i Sol over Gudhjem: Der skal bruges de allerbedste råvarer, og dommerne, der skal bedømme de unge talenters madlavning, kommer fra øverste hylde. Sidste års vinder af Sol over Gudhjem, svenske Gabriel Hedlund, er allerede offentliggjort, og ved hans side sidder tre gastronomiske sværvægtere i form af Henrik Jyrk, (vinder i 2017 og 2018), Morten Falk, (vinder i 2015) og Nicolai Nørregaard fra Kadeau (vinder i 2012).

Kokkekonkurrencen “Sol over Gudhjem” har fundet sted i en halv snes år, mens der er premiere i år på “Rising Star”.

Man kan følge de fire deltageres hæsblæsende kamp bag komfurerne på  TV2/Bornholm. Konkurrencen sendes i to dele lørdag 23. og søndag 24. januar klokken 20.00.

 

Seneste artikler

Fik du læst?